Başkan Çerçioğlu 'Elmalı Davası' kararına tepki gösterdi

Başkan Çerçioğlu 'Elmalı Davası' kararına tepki gösterdi

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, iki çocuğun istismar edildiğiyle ilgili davada sanıkların salıverilmesine ilişkin alınan karara tepki gösterdi.

Olay, Antalya'nın Finike ilçesinde 2020 yılında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, babaanneleri, iki torununun Finike ilçesinde anne, üvey baba ve dayıları tarafından cinsel istismara uğradıkları iddiası ile Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbar ve şikayette bulundu. Şikayetin ardından başlayan süreçte anne ve üvey baba tutuklandı. Çocukların cinsel istismarı resmettiği kağıtlar ise dava dosyasına girdi.

Çocukların cinsel istismara uğramasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A., yargılandıkları Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nce davanın 3. celsesinde yurt dışına çıkış yasağı şartıyla adli kontrolle serbest bırakıldı.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Olayın kamuoyunda duyulmasıyla birlikte sosyal medyada tepki yağdı. #ElmalıDavası hashtagi ile on binlerce vatandaş karara tepki gösterdi, hashtag Twitter gündeminde 1. sıraya yerleşti.

Karara Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'da sessiz kalmadı. "Çocuklar istismarın değil, hayal dünyalarının resmini çizmeli!" sözleriyle tepkisini dile getiren Başkan Çerçioğlu, sözlerine şöyle devam etti; "Elmalı'da yaşanan istismar olayında suçluların tahliye edilmesi kabul edilemez. Bu karardan dönülmesi ve suçluların en ağır şekilde cezalandırılması için çocukların çıkaramadığı ses olacağız."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler