Başkan Çerçioğlu 'Otoban mağdurları' ile bir araya geldi

Başkan Çerçioğlu 'Otoban mağdurları' ile bir araya geldi

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın-Denizli Otobanı'nda yaşanan güzergah değişikliği nedeniyle mağdur olan vatandaşlar ile bir araya geldi.

Aydın-Denizli Otobanı'nın temeli 16 Kasım 2020 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından atıldı. O günden bu yana otoban güzergahında yaşanan değişiklikler birçok krize neden oldu, Aydın'ın çeşitli ilçelerinde yaşayan vatandaşlar, değişiklikler nedeniyle tepki gösterdi.

Buharkent ilçesine bağlı Feslek Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar da otoban nedeniyle verimli tarım arazilerinin yok edildiğini, zeytin ve incir ağaçlarının kesildiğini çeşitli platformlar aracılığıyla söyledi. Güzergah değişiklerinin kendilerine bildirilmediğini de belirten vatandaşları bugün Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız ziyaret etti.

Vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Başkan Çerçioğlu, sorunların çözümü için Büyükşehir Belediyesi'nin elinden geleni yapacağını, CHP'li Milletvekillerinin de sorunları Ankara'ya taşıyacağını belirtti.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Başkan Çerçioğlu, vatandaşların mağduriyetine dikkat çekerek "Eğer sizlerin söylediği gibiyse, burada, yukarıdaki 'üsttekilerin' arazileri için köylü vatandaşlarımızın arazileri bir şekilde yok ediliyorsa gerçekten yazıklar olsun. 

Bir an önce bunların cevabını versinler, açıklasınlar. İnsanların burada anasından, babasından kalmış malı mülkü var, tırnaklarıyla kazıyarak edindikleri arazileri var. Hakkını da vermiyorsun. Bunun sorumlusu kimse cevabını vermek zorundadır. Yerler niye değişti? Bu araziler dediği gibi mi değil mi?"
dedi.

whatsapp-image-2021-06-02-at-13-21-19-1.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler