Başkan Çerçioğlu: 'Ünü ülkemizi aşan Yenipazar pidemiz tescillendi"

Başkan Çerçioğlu: 'Ünü ülkemizi aşan Yenipazar pidemiz tescillendi"

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın'a özgü ürünleri tescilleyerek hem kültürel mirasa sahip çıkıyor hem de kentin tanıtımına büyük katkı sunuyor. Bu kapsamda ismi tüm dünyaca tanınan “Yenipazar Pidesi” için coğrafi işaret aldıklarını belirten Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın’ın lezzetlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

Daha önceleri birçok gıda ürünü ve yemek için coğrafi işaret alarak Aydın'ın marka değerini artıran Büyükşehir Belediyesi, Yenipazar Pidesi’ni de koruma altına aldı.

“LEZZETİ KAYIT ALTINA ALINDI”

Coğrafi işaretin alınmasıyla birlikte ticari üretimde, Yenipazar pidesinin mahreç işaretinin ürünün ambalajı üzerinde bulunması gerekecek. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret verilen Yenipazar Pidesi’ne bir standart getirilmesi sağlanırken, Aydın’ın bir lezzetinin daha üretim şartları ve yöntemi en doğru şekilde kayıt altına alınmış oldu.

"ÜNÜ ÜLKEMİZİ AŞTI”

Aydın'a özgü ürünlerin tanıtılması ve tescillenmesi için çalışmalar yürütmeye devam edileceğini belirten Başkan Çerçioğlu, “Aydın’ımızın lezzetlerine sahip çıkmaya, tanıtılması için çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz. Ünü ülkemizi aşarak tüm dünyaya yayılan Yenipazar Pidesi için coğrafi işaretimizi aldık. Böylece Aydın’dan çıkan bir lezzetin daha en iyi şekilde tanıtılmasını sağlamış olduk.” diye konuştu.

rhp2l6sd-400x400.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler