Başkan Çondur: "Disiplin suçu var konu mahkemede"

Başkan Çondur: "Disiplin suçu var konu mahkemede"

Aydın Ticaret Borsası'nda 24 yıldır personel olarak çalışan Duygu Ödenir’in, disiplin suçu işlediği gerekçesiyle işine son verildi. Uygulamanın 657 Sayılı Kanunu'na aykırı olduğunu ve kendisine mobbing uygulandığını öne süren Ödenir, 24 yıllık emeğinin ve sosyal haklarının kaybolmaması için her gün iş yerine gelmeye devam ediyor.

Borsa Binasına girişi yasaklanan personeli Duygu Ödenir'in zamanla işlemiş olduğu disiplin suçlarından dolayı soruşturması olduğunu belirten Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, "Konu şuanda mahkemede. Çıkacak karara göre gerekli açıklamayı yapacağız” diye konuştu.

“ÖNCE İZNE SONRA DIŞARIYA GÖNDERDİLER”

Kendisine 2020 yılında mobing yapılmaya başlandığını iddia eden Ödenir, “Her işimi denetlenip hatam aranmaya başlandı. Ciddi bir mobbing uygulanmaya başlandı. 7 Şubat tarihinde genel sekreterimiz bana; Artık yönetimimiz seninle çalışmak istemiyor. Bana bu şekilde sana iletmemi söylediler. 60 günlük olan yıllık izni kullanman gerekiyor dedi. Ben nedenini sorup istemediğimi belirttim. Yazılı bir bildirimde bulunmadan direk yönetim kurulunun talimatıyla 60 günlük izin süremi kullandım. 7 Nisan 2024'te izin sürem bitti. İşe başladım. İşe geldiğimde masamda bilgisayarım, eşyalarım, hiç bir şeyim yoktu. 6 Mayıs günü herhangi yazılı bir bildirim olmaksızın Genel Sekreterimiz Neslihan Duymaz tarafından açığa alındığım söylendi. Güvenlik görevlisi nezaretinde özel eşyalarımı aldım ve dışarı çıkartıldım" dedi.

“MAHKEME BİTİNCE GEREKLİ AÇIKLAMAYI YAPACAĞIZ”

Konuyla ilgili Ajans Aydın gazetesine konuşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, “Bu personelle ilgili disiplin soruştuması devam ediyor. Burası resmi bir kurum, tabi ki de kimse kafasına göre personel çıkaramaz. Ama birkaç tane disiplin suçu var. Konu mahkemede. Hukuki bir boyut olduğu için şuanda daha detaylı bilgi veremiyorum. Ama personelin açığa alınma konusu, yönetim kurulu kararıdır. Biz gereken açıklamayı mahkeme sonrası yapacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler