BAŞKAN ERİM: MİLLETİMİZ ARADIKLARI FIRSATI ONLARA VERMEYECEK

BAŞKAN ERİM: MİLLETİMİZ ARADIKLARI FIRSATI ONLARA VERMEYECEK

Aydın İmam Hatip Lisesi’nde yaşanan ‘sarıklı öğrenci ve öğretmen’ tartışmasına bir açıklama da, Ensar Vakfı Aydın Şube Başkanı Kerim Erim’den geldi.

Geçtiğimiz günlerde, Aydın İmam Hatip Lisesi’nde görev yapan kadın öğretmen ve sarıklı öğrenci arasında, ders sırasında yaşanan tartışma üzerine, dün ÖNDER İl Başkanı ve Aydın İmam Hatip Derneği Başkanı Muzaffer Sönmez yazılı basın açıklaması yapmıştı. Yaşanan olayın ardından, Ensar Vakfı Başkanı Kerim Erim yazılı basın açıklaması yaptı.

‘’MİLLETİMİZ İMAM HATİPLERE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEKTİR’’

‘’Kentimizin köklü ve saygın eğitim kurumlarından Aydın Anadolu İmam-Hatip Lisesinin Mesleki Açık Öğretim Lisesi programında müessif bir şekilde yaşanan öğrenci-öğretmen diyaloğu hakkındaki görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşmayı görev kabul etmekteyiz.’’ diyen Başkan Erim, sözlerine şöyle devam etti, ‘’Eğitim sistemimizde Mesleki Açık Öğretim Lisesi modelinin uygulama prosedürü ; Yönetmeliğin kıyafet ile ilgili 53.maddesinde belirtildiği üzere, gerek yazılı mevzuatımız ve gerekse ilgi kurumların uygulama kültüründe bellidir. Örgün eğitim boyutunda öğrenci ve öğretmenlerin kılık kıyafet serbestisine ilişkin gelinen özgürlükçü anlayış ve uygulamalara karşılık, açık Lise sisteminde yasaklayıcı tavırlar takınmak, üstelik bu anlayışı pedagojinin ruhuna aykırı bir şekilde öğrencilere yansıtmak yanlıştır.

Eski Türkiye çağrışımları yapan bu davranışın arkaplanı, konuyu çarpıtarak İmam-Hatip Okulları ve temsil ettiği değerlere karşı yürütülmek istenen karalama kampanyasında gerçek amacın ne olduğunu apaçık göstermektedir.

Milletimizin inanç ve değerleriyle mücadele etmeyi temel politika olarak benimseyenlere karşılık, eğitimin her yaş ve koşulda anlam ve önemine inanan sağduyulu milletimiz aradıkları firsatı asla ama asla onlara vermeyecek ve göz nuru kurumlarından olan İmam-Hatiplere sahip çıkmaya devam edecektir. Aydın'ın eğitim alanında özellikle son dönemde ortaya koyduğu başarılara lokal ve amacı malum eylem ve söylemlerle gölge düşürülmemelidir. 
Benzer sorunların,  hukuk normları çerçevesinde tüm kesimlerin ve aktörlerin karşılıklı sağduyulu ve engin hoşgörüyle çözüleceğine dair inancımız tamdır.

Bu inanç ve azimle, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmayı ve hizmet etmeyi temel şiar edinen bir anlayışla, ülkemizin, kentimizin 2023 Eğitim hedeflerine yönelik kutlu yürüyüşüne ve başarısına inancımız tamdır. 

Vesileyle, değerli eğitimcilerimizin Öğretmenler Günü'nü tebrik eder, 
Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.’’

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler