BAŞKAN KAPLAN'DAN CHP'Lİ ALTAY'A SERT SÖZLER

BAŞKAN KAPLAN'DAN CHP'Lİ ALTAY'A SERT SÖZLER

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili sözlerine sert bir dille yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Altay, geçtiğimiz akşam katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik Adnan Menderes göndermesi yaptı.  "Rahmetli Menderes de bir dönem dinci odaklara pek yüz vermişti, taviz vermişti. Ve onlar o kadar ileri gitmişlerdi ki Menderes’ten aldıkları güç ve yüzle… Menderes sonra ne yapmak zorunda kaldı? Atatürk’ü Koruma Kanunu yapmak zorunda kaldı. Umarım Erdoğan’ın da sonu benzemesin Menderes’e…" diyen Altay'ın sözleri farklı mecralarda tepki yağmuruna tutuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'da gün içerisinde yaptığı açıklama da "Bir ahlaksız çıkmış, benim akıbetimin de Menderes'in akıbeti gibi olabileceğini ümit ettiğini söylüyor. Be ahlaksız, bre edepsiz, biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktık. Siz zaten ölüm dendiği zaman kaçacak delik arayanlardansınız. Menderes'in akıbetinden hoşnut mu, memnun mu oluyorsunuz? O akıbeti hazırlayanlar da sizdiniz. Bize de aynısını mı hatırlatıyorsunuz, biz bunların hepsine hazırız. 15 Temmuz'da bunu gördük ve hazırlayanlara da bu ülkeyi mezar ettik, mezar. Basın toplantılarıyla falan benim akıbetimin öyle olacağından hiç bahsetme. Biz şuna inanmışız, her nefis ölümü tadacaktır, bitti. Senin değerlerinde böyle bir şey yoksa onu da bilmem. Ama sen de tadacaksın, onu bil." diyerek Altay'ın sözlerini eleştirdi.

"HADDİNİ BİL ENGİN ALTAY"

Merhum Başbakan Adnan Menderes'in memleketi Koçarlı'dan da Altay'ın sözlerine tepki gecikmedi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, sözlerini "Haddini bil Engin Altay" başlığıyla paylaştı.

Açıklamasında "Koçarlımızın yetiştirdiği en müstesna şahsiyetlerden olan, Demokrasi Şehidi Merhum Başbakanımız Adnan Menderes’in sonu üzerinden Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a tehditler savuran CHP Grup Başkanvekili Altay'ı darbelerden medet uman sözleri nedeniyle şiddetle kınıyorum." ifadelerine yer veren AK Partili Kaplan, "Milli İrade dimdik ayaktadır, halkımız zalimlere asla bir kez daha geçit vermeyecektir." dedi.

Başkan Kaplan ayrıca Altay'a, Menderes'in "Hakikati boğarak susturamazsınız. Bir Menderes gider, Bir Menderes gelir. Halkın vicdanını susturamazsınız. Bu millet kendisine hizmet edeni unutmaz. Ben sussam millet susmaz, vicdan susmaz, hakikat susmaz" sözlerini hatırlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler