Başkan Kaya Acarlar için devreye girdi

Başkan Kaya Acarlar için devreye girdi

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Acarlar mahalle sakinlerinin mağduriyetini çözmek için harekete geçti.

Aydın’ın İncirliova ilçesine bağlı Acarlar Mahallesi’nde 5 vatandaşın koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından temas ettikleri 22 evde karantina altına alınmıştı. Karantina haberlerinin ardından bazı belediye başkanları Acarlar esnafının pazarlara girişini kısıtlamıştı. 

 

ALINMAMASI GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL

 

Haberlerin gündeme gelmesinin ardından harekete geçen İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, “Acarlar pazarcı esnafının pazarlara alınması için ilçe belediye başkanları ile tek tek görüşüyorum. Bu esnaflarımızın pazara alınmaması gibi bir durum söz konusu değil” dedi. 

 

ACARLAR’IN TAMAMINDA KARANTİNA YOK

 

Acarlar Mahallesi’nde sadece 5 kişi de koronavirüs testinin pozitif çıktığına dikkat çeken Kaya, “Bu kişilerin de temasta bulunduğu toplamda 22 ev karantinaya alındı. ‘Acarlar karantinaya alındı’ gibi bir haber gerçeği yansıtmıyor. Türkiye’nin hemen hemen her yerine meyve ve sebze götüren, kolayca dışarı çıkılamadığı bu günlerde gıda ihtiyacını karşılamak için var güçleriyle çalışıyorlar. 

 

Koronavirüs tespit edilen 5 kişi de pazarcı değil. Acarlar da tüm mahalle dezenfekte ediliyor ve gerekli tüm tedbirler alınmış durumda. Bodrum ve Selçuk Belediye Başkanlarımı ile de görüştüm. Acarlar esnafımız pazarlara gidebilecek. Acarlar halkımızın arkasındayım, vatandaşlarımızın tedirgin olmasına gerek yok. Önlemlere uyalım, tedbiri elden bırakmayalım” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler