Başkan Kaya İrik'e sert sözlerle yüklendi

Başkan Kaya İrik'e sert sözlerle yüklendi

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, 8 ilin belediye başkanlarına yaptığı devecilik kültürü ile ilgili çağrıyı eleştiren İncirliova Belediye Meclis Üyesi Hatice İrik'e yanıt verdi.

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya yazılı olarak yaptığı açıklamada İrik'e sert sözlerle yüklendi. İrik’e 'Deveciler sizi niye rahatsız ediyor' diye soran Kaya, "Eğer gerçekten samimi iseniz ve gerçekten çiftçinin, sanayicinin geleceğini düşünüyorsanız, mazota, gübreye, zirai ilaçlara, elektriğe yapılan zamlar için mensubu bulunduğunuz iktidar partisine çağrı yapın" dedi.

Başkan Kaya açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi.

“Sayın Meclis Üyesi Hatice İrik’e soruyorum: Deveciler ve devecilik kültürü sizi neden bu kadar rahatsız ediyor. Seçim zamanı da “deveciden başkan olmaz” dediniz. İncirliova halkı size cevabı sandıkta verdi. Deveciden başkan oldu. Şimdi de “deveyi bırak geleceğe bak, tarımı, hayvancılığı, sanayiyi destekle” diyorsunuz. Merak etmeyin. Biz tarımı, sanayiyi desteklemek için çalışmalar yapıyoruz. Bir örnek vereceğim: İncirliova’ya tarımsal organize sanayi bölgesi kazandıralım diye bir proje hazırladık. Çalışmalara başladık, projemizi tamamladık. Ancak biz bu çalışmayı yaparken yıllardır boş bir şekilde duran bu arazi “imar planında” tarımsal tesis alanı olmasına rağmen sırf biz bu projeyi yapamayalım diye, imar planına aykırı bir şekilde TOKİ’ye verildi.

Şimdi de çıkmış bize çağrı yapıyorsunuz. Size tavsiyem bizimle uğraşmayı bırakın, İncirliova halkı kimin çalışıp kimin çalışmadığını çok iyi biliyor. Eğer gerçekten samimi iseniz ve gerçekten çiftçinin, sanayicinin geleceğini düşünüyorsanız. Mazota, gübreye, zirai ilaçlara, elektriğe yapılan zamlar için mensubu bulunduğunuz iktidar partisine çağrı yapın. Çiftçi perişan, mazot alamıyor, hayvancılık yapanlar hayvanlarına yem alamadıkları için yok pahasına süt ineklerini kestiriyor deyin. Aytekin Kaya’nın deveciliğini bırakın, zamların inim inim inlettiği aziz milletimizin gerçek dertleriyle uğraşın.

Son olarak, deveciler dürüst, namuslu, vatansever insanlardır. Devecilik kültürü de atalarımızdan bize kalan şanlı bir mirastır. Biz bu kültürü yaşatırken, bu mirasa sahip çıkarken her zaman deveciliği siyasi tartışmaların dışında tuttuk, tutmaya da devam edeceğiz. Bir deveci olarak size tavsiyem; deveciler böyle kısır siyasi tartışmalardan hoşlanmazlar. Anlıyorum bana “deveyi bırak geleceğe bak” derken asıl kendi siyasi “geleceğiniz” için endişe ediyorsunuz. Böyle yaparak gündeme gelmeye çalışıyorsunuz. Ama çabanız boşuna, size buradan ekmek çıkmaz. Ekmek demişken una gelen zammı da unutmayın!

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler