Başkan Nuri Güler, Milli Mücadele Kahramanlarını andı

Başkan Nuri Güler, Milli Mücadele Kahramanlarını andı

Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet ettiğini belirtti.

Başkan Güler, kutlama mesajında, tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919, bağımsızlığımızın miladı ve istiklal mücadelemizin meşalesidir. Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 16 Mayıs sabahı tüm olumsuzluklara rağmen İstanbul'dan Samsun'a başladığı yolculuk; milli mücadelemizin fitilini ateşlemiş ve Türk Milletinin hürriyetinden asla vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. 

 

“Bu emanet en büyük sorumluluğumuzdur”

 

Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti Atamızın bizlere ve gençlere emanetidir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en büyük sorumluluğumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan ve bayrak için canını feda eden aziz şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle yad ediyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler