Başkan Öndeş'ten Kahraman itfaiyecilere teşekkür

Başkan Öndeş'ten Kahraman itfaiyecilere teşekkür

Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, ilçede bulunan zeytinlik alanda çıkan yangına hızla müdahale eden itfaiye ekiplerine teşekkür etti.

Ege ve Akdeniz bölgeleri başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında meydana gelen orman yangınları binlerce hektar arazinin kül olmasına neden oldu. Havadan ve karadan müdahaleler sonucu söndürülen yangınlarda birçok itfaiye ve Orman Genel Müdürlüğü personeli ile vatandaş yaralandı.

Aydın'ın Karacasu, Bozdoğan ve Çine ilçelerinin ardından bir orman yangını da 10 Ağustos Salı günü (dün) Germencik'te çıktı. İlçeye bağlı Alangüllü Mahallesi'nde bulunan zeytinlik alanda çıkan yangın Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin hızlı müdahalesi sonucu söndürüldü.

BAŞKAN ÖNDEŞ TEŞEKKÜR ETTİ

Orman İl Müdürlüğü personelleri ve vatandaşlarında destek verdiği söndürme çalışmalarının ardından açıklama yapan Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, facianın önlenmesinde rol oynayan tüm personellere ve gönüllülere teşekkür etti. Öndeş, "Ülkemizin birçok noktasında çıkan yangınlar sebebiyle büyük bir üzüntü içerisindeyken maalesef bugün ilçemizde de yangın meydana geldi. Alangüllü Mahallemizin kırsalında başlayan yangına Germencik Belediyesi olarak su tankerleri, iş makinalarımızla müdahale ettik. Büyükşehir Belediyemize ait ekipler yangına hızlıca müdahale ederek gerekli kontrolün sağlanması için büyük bir mücadele verdi.  İlçemizin çeşitli noktalarından vatandaşlarımız tankerleriyle, kazma küreklerle yangına koşarak büyük bir dayanışma örneği sergilediler. Yangın söndürme helikopterinin de katıldığı çalışmalarda yangın kontrol altına alındığı için gerek kalmadı.  Soğutma çalışmaları devam etmekte olup an itibariyle yangın kontrol altına alındı. Bu vesile ile canla başla büyük bir mücadele veren ve büyük bir faciayı önleyen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Belediyemiz personelleri, Orman İşletme görevlileri ve vatandaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Allah daha büyük felaketlerden aziz milletimizi sakınsın" dedi.

whatsapp-image-2021-08-11-at-12-46-15.jpeg

whatsapp-image-2021-08-11-at-12-46-16.jpeg

whatsapp-image-2021-08-11-at-12-46-16-1.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler