Başkan Özcan: Daha güçlü döneceğiz

Başkan Özcan: Daha güçlü döneceğiz

Aydın Yıldızspor Kulüp Başkanı Kaya Özcan, "Ligde müthiş bir performans sergiledik, ancak ne yazık ki şanssızlık nedeniyle küme düştük. Ancak pes etmeyeceğiz! Bir yıl boyunca Bölgesel Amatör Lig'e ara vererek daha da güçlenip tekrar geri döneceğiz." dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Lig (BAL) 9. Grup’ta mücadele eden Aydın Yıldızspor, sezonun bitmesine bir hafta kala küme düştü. Dört yıl mücadele ettikleri BAL’dan düşen Yıldızspor’da Kulüp Başkanı Kaya Özcan ve yönetim kurulu üyeleri, gazetecilerle iftar yemeğinde buluştu. Efeler ilçesindeki Keyif Bahçesi’nde düzenlenen iftar yemeğinde Kulüp Başkanı Özcan, sezonu değerlendirdi. Başkan Özcan, desteklerinden dolayı Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın yanı sıra teknik ekibe, oyunculara, yönetim kuruluna ve grupta mücadele ettikleri Sökespor, Didim Belediyespor ve Davutlar Belediyespor kulüp başkanlarına teşekkür etti.

resim-2023-04-16-133747274.png

“İNŞALLAH BAL’DAKİ STATÜYÜ DEĞİŞTİRİRLER”

Dört yıldan beri BAL’da mücadele ettiklerini kaydeden Yıldızspor Kulüp Başkanı Kaya Özcan, “Bu dört yılımız, bizim için dolu dolu geçti. Kulüp Başkanı olarak yönetim kurulum adına, BAL’da güzel günler geçirdik. Güzel mücadelelerimiz oldu. 2022-2023 sezonunda maalesef Süper Amatör Ligi’ne düştük. Küme düşmemiz bizi derinden üzdüğü kadar da aynı zamanda küçülerek daha iyi bir noktaya gelebileceğimize inanıyoruz. Enerjimizden hiçbir şey kaybetmedik.” diye konuştu.

2012 yılında Kenan Duman başkandan kulübü devralarak başkanlığa geldiğini hatırlatan Başkan Özcan, “Kendimize hedef koymuştuk. İlk 5 yılda altyapımızı büyüteceğiz, ikinci 5 yılda birinci amatöre ve süper amatöre çıkacağız, daha sonra BAL’a çıkıp 3. Lig’e hedef koymuştuk. Ancak geldiğimiz noktada, BAL’ın ne kadar zor olduğunu gördük. Statünün ne kadar zor olduğunu gördük. İnşallah statüyü en kısa zamanda değiştirirler. Çok kötü bir statü.” şeklinde konuştu.

“GENÇLERE ÇOK BÜYÜK DEĞER VERİYORUZ”

Bir mahalle takımı olan Yıldızspor’un Aydın’a çok güzel işler yaptığını söyleyen Özcan, “BAL’da oynadığımız 4 yıl boyunca gençlere çok büyük önem verdik. Her yıl 3-4 gencimizi profesyonel takımlara kazandırdık. Altyapıda her sene 10’un üzerinde profesyonel takımlara oyuncular gönderiyoruz. Bu yönden de Yıldızspor çok başarılıdır. Gururluyuz ve mutluyuz. Başta BAL takımları olmak üzere 19-20-21-22 yaş grubunu genç futbolcu olarak görüyor. Bizde kesinlikle bu genç futbolcu değildir. Bu sene 15-16-17 yaşındaki ilk 11’de oynayan futbolcularımız vardı. Kulüp mantalitesi olarak gençlere çok büyük değer veriyoruz.” diye konuştu.

resim-2023-04-16-133733589.png

“İKİNCİ YARIDAKİ PUANLARI İLK YARIDA TOPLASAYDIK ŞAMPİYONDUK”

Bu sene BAL’a göre çok düşük bütçeyle mücadele ettiklerini ifade eden Özcan, “Söylemede de hiçbir sakınca bulmuyorum. Bu sene bizim bütçemiz, oyunculara transfer olarak verdiğimiz ücret 550 bin liraydı. Bizim mücadele ettiğimiz takımlar 2,3, 5, 10 ve 15 milyon TL bütçeye sahiplerdi. Bu ligde çok para harcadığın zaman da şampiyon olamıyorsunuz. Doğru adımlar atmak gerekiyor. Doğru futbolcularla da çalışmak gerekiyor. Bu anlamda futbolcularıma teşekkür ediyorum. İnanılmaz mücadele ettiler, şansızlıklar eseri küme düştük. Aydın takımları olarak çok güzel bir mücadele içerisine girdik, hepimiz ikinci yarıda çok güzel puanlar topladık. Özellikle biz, ikinci yarıda topladığımız puanları, ilk yarıda toplamış olsaydık bugün şampiyonduk. Maalesef bunu başaramadık. Küme düşerken bile çok mutluyuz. Biz, bir sene BAL’a ara vereceğiz. Daha güçlenerek geleceğiz. Yukarılara doğru elimizden ne geliyorsa yapacağız.” dedi. Ayrıca Özcan, başkanlık görevine devam edeceğini belirterek “Kulüp başkanlığını bırakmayacağım. Yönetici arkadaşlarımla da hep birlikteyiz. Böyle bir düşüncem yok. Takımımızı nasıl daha yukarılara çıkarabiliriz bunun çabası içerisindeyiz.” ifadelerini kullandı.

resim-2023-04-16-133738612.png

“YILDIZSPOR, ÇOK CİDDİ MESAFELER KAT ETTİ”

Sportif Direktör Göksel Özdemir ise zor bir sezon geçirdiklerini ifade ederek “Yıldızspor’da her şey kazanmak üzerine kurgulanmıyor. Aydın’daki diğer takımlarla kıyasladığımızda kurumsallaşma adına yönetimimiz çok ciddi işler yaptı. Aydın’da diğer takımda olmayan imkanlar, sporcu ailelerine, küçük yaştaki, genç sporculara sunulacak şekilde dizayn edildi. Genel olarak Yıldızspor çok ciddi mesafeler kat etti. Adil, adaletli olmayan bu lig statüsünde Yıldızspor’un bu kadar yıl barınabilmesi bile gerçekten ciddi bir başarıdır. Bu geldiğimiz noktanın bir son olduğunu değil, yeni bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Yeni bir planlamayla, tekrar daha üst noktalara gidebileceğimizden hiçbir şüphemiz yok.” diye konuştu.

“YILDIZSPOR, BÜYÜK BİR CAMİA”

Yıldızspor Antrenörü Samet Albayrak da “Yıldızspor’da uzun yıllar futbolcu olarak yer aldık. Son iki yıldır hoca olarak görevimizi yürütüyoruz. Yıldızspor ailesinde olmak bizim için çok büyük bir gurur. Hayallerimizle örtüşen bir kulüple çalışıyoruz. Yıldızspor’da başarı ve başarısızlık sadece şampiyonluk ve küme düşme olarak adlandırılamaz. Her zaman bizim yanımızda olan başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu ailenin bir parçası olmak bizim için çok keyifliydi. Yıldızspor’u daha üst liglerde görmek bizim en büyük hayallerimizden biri.” şeklinde konuştu. Geçmiş yıllarda Yıldızspor’da antrenör olarak görev yapan yönetim kurulu üyesi Mehmet Öztürk de “Yıldızspor çok farklı bir kulüp. 1982 yılından bu yana futbolcu, yönetici, antrenör olarak bu kulübün içerisindeyim. Yıldızspor’un bir üst lige yeniden çıkması da çok kolay. Yıldızspor büyük bir camia. Bunun nedeni de güçlü bir altyapısı.” ifadelerini kullandı.

resim-2023-04-16-133753126.png

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler