Başkan Özmeriç: "Akaryakıt zammı bize müşteri kaybettiriyor"

Başkan Özmeriç: "Akaryakıt zammı bize müşteri kaybettiriyor"

Akaryakıta gelen peş peşe zamların ardından Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, “Zamlar daha da gelecek gibi gözüküyor.” dedi.

HABER: (Berna AYDIN)

Akaryakıt zamları vatandaşları etkilediği kadar ticari araç sahiplerini ve toplu taşıma araçlarını da etkiledi. Akaryakıtın en büyük giderleri olduğunu söyleyen Başkan Semih Özmeriç, gelen zamlar hakkında Ajans Aydın’a açıklamalarda bulundu.

“EN ÖNEMLİ GİDERİMİZ”

Zamlardan olumsuz etkilendiklerini, müşteri kaybettiklerini söyleyen Özmeriç, “Akaryakıt zamları bizim en önemli giderimiz. Özellikle toplu taşıma. Şehir içinde ulaşım sağlayan araçların temsilcisi olarak ticari taksilerimiz ve ticari araçlarımız bu zamlardan olumsuz yönde etkileniyor. Biz burada fiyat tarifesi almayla yüz yüze kalıyoruz. Bu bize hem müşteri kaybettiriyor hem de enflasyonun körüklenmesine yol açıyor.” ifadelerini kullandı.

“TİCARİ ARAÇLARIMIZIN DESTEKLENMESİ GEREKİYOR”

Ticari araçların desteklenmesini savunan Başkan Özmeriç, “Elbette, akaryakıta zorunlu yapılan zamlara bizim bir şey diyecek halimiz yok. Döviz kurları, ülke ekonomisi ya da uluslararası faktörler bu zamlarda oldukça etkili. Biz de insanları taşımak zorundayız. Kamu hizmeti niteliğinde bir hizmet yerine getiriyoruz. Bunun için bizim öncelikle ticari araçlarımızın desteklenmesi gerekiyor. Bu da halkın desteklenmesi anlamına gelir.” diyerek desteklenmeleri gerektiğini dile getirdi.

“TALEBİMİZ, VERGİLER TİCARİ ARAÇLARDAN ALINMASIN”

Vergilerin ticari araçlardan alınmadığı takdirde vatandaşın da memnun olacağını dile getiren Özmeriç, “Bizim, özellikle akaryakıtın üzerindeki verginin ticari araçlardan alınmaması yönünde taleplerimiz oluyor. Eğer böyle bir sonuç elde edilirse biz de tabii ki fiyatlarımızı yükseltmek istemeyiz fakat bu bir kısır döngüye dönüştü bakıyoruz ki zamlardan sonra bizim maliyetlerimiz kurtarmıyor biz de zam istemek durumunda kalıyoruz. Bunda da hem vatandaş mağdur oluyor hem biz mağdur oluyoruz. Toplu taşımanın ayakta kalabilmesi için akaryakıt üzerindeki vergini kalkması gerekiyor.” ifadelerini kullanarak hem vatandaşın hem kendilerinin mağduriyetinin giderilmesini istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler