Başkan Uzun’dan gazetecilere çağrı “AGC, çatısı altında birleşelim”

Başkan Uzun’dan gazetecilere çağrı “AGC, çatısı altında birleşelim”

Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Ferdi Uzun, mesleki dayanışmanın önemini vurgulayarak “Aydın Gazeteciler Cemiyeti çatısı altında birleşelim ve sesimizi daha güçlü duyuralım.” çağrısında bulundu.

Aydın’da 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı, AGC tarafından düzenlenen törenle kutlandı. Valilik binası önünde düzenlenen törene çok sayıda gazeteci katıldı. AGC Başkanı Ferdi Uzun, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşu bulunup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende AGC Başkanı Ferdi Uzun, gazetecilerin bir araya gelerek güçlerini birleştirmesi gerektiğini vurguladı.

“BİR AYRIŞMA İÇERİSİNDEYİZ”

Konuşmasında basın mensuplarının karşılaştığı ekonomik zorluklara dikkat çeken Başkan Uzun, "Basın şehitlerimizi ve son zamanlarda aramızdan ayrılan meslektaşlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Bugün 24 Temmuz Basın Bayramı, ancak içinde bulunduğumuz ekonomik koşullar nedeniyle bu günü bayram havasında kutlayamıyoruz" dedi. Gazetecilerin hak ettikleri konuma ulaşabilmeleri için yaşanan ekonomik sorunların çözülmesi gerektiğini belirten Uzun, bu sorunların yanı sıra, mesleki dayanışmanın eksikliğini ifade ederek “Biz, gazeteciler olarak bir ve beraber olmayı beceremiyoruz. Son dönemde ciddi bir şekilde ayrışma içerisindeyiz.” diye konuştu.

whatsapp-image-2024-07-24-at-13-38-51.jpeg

whatsapp-image-2024-07-24-at-13-38-51-1.jpeg

“BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKMAYI BİLMELİYİZ”

Gazeteciler arasındaki ayrışmanın üstesinden gelinmesi gerektiğini vurgulayan Uzun, "Siyasiler ve bürokratlar gelip geçicidir. Biz gazeteciler, omuz omuza vererek mesleğimizi sürdüreceğiz. Eleştirilerimiz olacak, sert çıkışlarımız olacak, ama birbirimize sahip çıkmayı bilmeliyiz" dedi. Son olarak, Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nin etik, ilkeli ve ahlaklı bir gazetecilik anlayışı benimsediğini belirten Uzun, "Bu meslekten ekmeğini kazanan insanlar olarak, Aydın Gazeteciler Cemiyeti çatısı altında birleşelim ve sesimizi daha güçlü duyuralım" çağrısında bulundu.

whatsapp-image-2024-07-24-at-13-38-51-2.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler