Basketbolda beklenen karar geldi

Basketbolda beklenen karar geldi

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ara verilen liglerde bu sezonun iptal edildiğini duyurdu.

Dünyada ve Türkiye’de etkilerini sürdüren Koronavirüs salgını birçok spor müsabakasının devam etmesine engel olmuş, sporcuların ve spor severlerin sağlığına tehdit oluşturmuştu. Virüsün yaygınlaşmasıyla beraber Türkiye’deki tüm spor federasyonları müsabakalara ve liglere ara vermeyi uygun görmüşlerdi. 

 

2019/2020 sezonu iptal edildi

 

Salgın tehdidi henüz varlığını korurken Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) kamuoyu bildirisi yayınlayarak bulunduğumuz sezonun tüm voleybol liglerini kapsayacak şekilde iptal edildiğini duyurdu. TVF’nin ardından Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) da emsal bir karara imza attı. TBF internet sitesinden yapılan açıklamada tüm basketbol liglerinde 2019/2020 sezonunun devam etmeyeceğini ve iptalini duyurdu.

 

Şampiyon ilan edilmeyecek

 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

- Tüm basketbol ligleri sonlandırılmıştır.

- Hiçbir ligde şampiyon ilan edilmeyecektir.

- Sezon öncesi ilan edilen statüde yer alan düşme/çıkma işlemleri uygulanmayacaktır.

- Liglerin sıralaması ve kulüplerin Avrupa kupalarındaki temsil hakları mevzuata göre belirlenecek ve önümüzdeki günlerde duyurulacaktır.

- Gelecek sezonun lig yapıları, kulüp mali denetim ve lisans talimatı da dahil olmak üzere ilgili mevzuat hükümlerine göre oluşturulacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler