Bekara ev vermeyene büyük ceza!

Bekara ev vermeyene büyük ceza!

TİHEK, bekar ve erkek olduğu için ev kiralayamayan kişinin yaptığı başvuruda, ayrımcılık yasağının ihlal edildiğine karar verdi.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), bekar ve erkek olduğu için ev kiralanmayan kişinin yaptığı başvuruda, "medeni hal" ve "cinsiyet" temelinde ayrımcılık yasağının ihlal edildiğine karar verdi, ev sahibine uyarı cezası verildi.

Kırklareli'de, bir kişinin TİHEK’e kendisi erkek olduğu için ev sahibinin ev vermek istemediği gerekçesiyle başvuruda bulundu. TİHEK’ten gelen karara göre, "medeni hal" ve "cinsiyet" temelinde ayrımcılık yasağının ihlal edildiğine karar verdi. TİHEK, ev sahibine 4 bin lira idari ceza verilmesine, bu cezanın uyarı cezasına dönüştürülmesine karar verdi.

TİHEK'in verdiği karara göre;
“Anayasa'nın 10'uncu maddesine aykırı, herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir" kararına varıldı. 

6701 sayılı Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu'nda ise herkesin hukuken tanınmış haklardan yararlanmada eşit olduğunun düzenlendiği belirtilen kararda, ayrımcılığın ise yasaklanmış olduğu belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler