Belgeyi alan bileziği taktı

Belgeyi alan bileziği taktı

Aydın’da Efeler Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nda Aşçı Yardımcılığı kursunda yaklaşık bir yıldır eğitim alan 23 kursiyer, farklı yörelere ait yemekleri yapmasını öğrendi. Birbirinden lezzetli tarifler öğrenen kursiyerler, deyim yerindeyse altın

Efeler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsa Ülker, Aydın Efeler Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Aytekin Sezgin, müdür yardımcıları yaklaşık bir yıldır eğitim veren usta öğretici Handan Ağaslan ve kursiyerleri ziyaret etti. Kursiyerlerin hazırladığı yemek ve tatlılardan oldukça memnun kalan davetliler başarılı kursiyerleri tebrik etti.

 

Halk Eğitim Merkezi’nin açmış olduğu aşçı yardımcılığı kursu 8 Ocak’ta başladı. Pazartesi ve Salı günleri 10 saat eğitim alan kursiyerlere usta öğretici Handan Ağaslan, dünya mutfağı, Türk mutfağı, yöresel yemekler, tatlı ve börek çeşitleri, çorba çeşitleri gibi 18 modülde eğitim verdi. Kursiyerler ise derslerde öğrenmiş oldukları çeşitlerin uygulamalı sunumunu yaptı.

 

KURSİYERLER HAYRAN BIRAKTI

 

Efeler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsa Ülker, Aydın Efeler Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Aytekin Sezgin kursiyerlerin yapmış olduğu kafes köfte, İstanbul pilavı, köz biberli çorba, mutabbal, mevsim salatası, pancar sos eşliğinde patates püresi, şöbiyet, kremalı elma tatlısı ve Osmanlı şerbetinin tadına baktı. Birbirinden lezzetli ikramları tadan Ülker ve Sezgin verilen eğitimi ve gösterilen emeği takdir etti.

 

BELGEYİ ALAN KOLUNA ALTIN BİLEZİK TAKTI

 

Aydın’daki bütün renklere talip olduklarını belirten Halk Eğitim Müdürü Aytekin Sezgin, önce insan parolasıyla hizmet verdiklerini söyledi. Efeler Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğüne günde yaklaşık bin kişinin girip çıktığını kaydeden Sezgin, “Üç ayda 530 kurs açtık ve bu kurslarda 12 bin kursiyer eğitim alıyor. İnsanın doğumundan başlayıp ölümüne kadarki süreçte aklına gelebilecek her türlü alanda kurslarımız var. Hatta cenaze yıkama kursumuz da var.

 

Aşçı yardımcılığı kursumuzda 23 kursiyerimiz 450 saatlik eğitimlerini 10 Aralıkta tamamlayacaklar. Kursiyerlerimiz kursta öğrendiklerini bugün uygulamalı olarak gözler önüne serdi. Yaptıkları yemekler çok lezzetli ve güzeldi. Bu 23 kursiyerimiz aşçı yardımcılık kursunu başarıyla tamamlayınca aşçı yardımcılığı unvanına sahip olacak. Belgelerini alacaklar. Yiyecek sektörünün kapısını aralayıp koluna altın bilezik taktılar” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler