Benim halkımı kimse silahla korkutamaz

Benim halkımı kimse silahla korkutamaz

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Kuyucular Mahallesi sakinlerinin JES’e karşı başlattıkları direnişe Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’dan destek geldi. Mahalle halkını ziyaret eden Atay, “Ben sizi hiçbir zaman yalnız bırakmayacağım” dedi.

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Kuyucular Mahallesi’nde Jeotermal Santrallerine karşı başlatılan direnişte mahalle sakinlerine destek verdi. Sabah saatlerinde mahalle sakinlerini ziyaret etti. Vatandaşların silahla tehdit edildiklerini söylemesi üzerine konuşan Atay, “Hiç kimse benim halkımı silahla korkutamaz. Ben yanınızdayım” dedi.

 

BU YAŞAM MÜCADELESİDİR

 

Tehditlere rağmen direnen mahalle sakinleriyle bir araya gelen Atay, “Benim telefonum gece gündüz açık. İstediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Biz sizin yanınızdayız. Elimizden gelen her şeyi yapacağım. Ben buradayım, ilçe başkanım burada. AYÇEP Başkanı Mehmet Vergili burada. Bu siyasi bir olay değil. İçinizde her kesimden insan olabilir. Bu yaşam mücadelesidir. Toprağımızı, suyumuzu kimsenin zehirlemesine izin vermeyeceğiz. Bunlar burada Jeotermal hava ve sıcak su olmasaydı bunlar buranın yolunu bilmezdi. Alttaki sıcak su biterse yine bırakıp gidecekler. Ama biz hep buradayız. Yaşamak için bu topraklara muhtacız. Kimsenin de zehirlemesine izin vermiyoruz. Bunu yaparken elbette direnme hakkımızı yasal olarak kullanacağız” diye konuştu.

 

BİZ HALKIZ

 

Atay’ın konuşma yaptığı sırada söz alan bir mahalle sakini, firma yetkilileri tarafından silahla tehdit edildiklerini söylemesi üzerine sert bir çıkış yapan Atay, “Hiç kimse benim halkımı, Efeler Halkını silahla korkutamaz. Ben yanınızdayım. Bir kişi silahla gelirse beni arayacaksınız, ben geleceğim buraya. Çadır burada. Küçük bir kumanya getirdim. . Doğru taraftayız, haklı taraftayız. Biz halkız. Kişisel menfaatiniz yok, yaşam hakkını korumak istiyorsunuz. Kimseye düşman değiliz ama onların para kazanmaları için bizim hayatımızı zehirlemeye hakları yok. Size kimse bir şey yapamaz. Yasal açıdan da haklıyız. JES firması İdare Mahkemesinden yürütmeyi durdurma kararı aldı. Biz de hukuki mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

 

Öte yandan Atay’ın ziyareti öncesi mahalle sakinleri ile firmaya bağlı güvenlik görevlileri arasında yaşanan arbede de bir kişi yaralandı. Gerginlik Başkan Atay’ın bölgeye gelmesiyle son buldu.

 

HABER : İNAN GÜL

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler