Berberler normalleşme sürecinden umutlu

Berberler normalleşme sürecinden umutlu

Efeler'de berberlik yapan Umut Işıklıoğlu, kademeli normalleşme süreci ile birlikte işlerinin arttığını söyledi.

2019 yılının ikinci yarısında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan COVID-19 virüsü bugüne kadar on binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine neden oldu. 2020 yılının Mart ayından bu yana Türkiye'de de etkisini sürdüren virüs nedeniyle birçok işletme aylarca kepenk indirdi, ekonomi derinden etkilendi.

Süreçten ağır yara alan işletmelerin başında berber ve kuaförler geldi. Virüsün temas ve hava yoluyla yayılması nedeniyle aylarca kapalı kalan berber ve kuaförler, kademeli normalleşme süreci ile birlikte tekrar kepenk açabilmeye başladı.

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Güzelhisar Mahallesi'nde berberlik yapan Umut Işıklıoğlu, pandemi sürecinin ardından dükkanlarını açabilmekten duydukları mutluluğu dile getirdi. Işıklıoğlu, "Biliyorsunuz uzun bir pandemi sürecini atlattık. Allah hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet eylesin. Bu süreçte bizler de derinden sarsıldık, aylarca iş yapamadık. Yeni yeni açmaya başladık, çok şükür müşterilerimiz geliyor ve iş yapıyoruz. Dükkanlarımızı açabildiğimiz için mutluyuz" dedi.

"ÖĞRENCİ GELDİĞİNDE İŞLERİMİZ ARTACAK"

Eylül ayında üniversitelerin açılmasını umut ettiklerini söyleyen Işıklıoğlu, "Adnan Menderes Üniversitesi bizim şehrimizin ana damarı. Öğrenciler burada olduğu zaman işlerimiz 2 katına çıkıyor. İnşallah Eylül ayında üniversiteler tekrar açılacak, Aydın tekrar canlanacak ve bizlerinde işleri artacak. Umudumuz bu yönde" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler