"BİRİSİNİN ÖLMESİ Mİ BEKLENİYOR?"

"BİRİSİNİN ÖLMESİ Mİ BEKLENİYOR?"

28 Ocak tarihinde büyük bir gürültüyle çöken Pınarbaşı Köprüsü'nde halen bir çalışma yapılmaması vatandaşları isyan ettirdi. Dere kenarında esnaflık yapan Ali Cengiz, "Birisinin ölmesi mi bekleniyor?" diyerek yetkililerden harekete geçilmesini talep etti.

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Ramazanpaşa Mahallesi'nde meydana gelen olayda, kış mevsimiyle beraber etkili olan yağışlar nedeniyle yumuşayan toprak, Tabakhane Deresi'nin üzerinde kurulan Pınarbaşı Köprüsü kenarında bulunan istinat duvarının büyük bir gürültüyle çökmesine neden oldu. 28 Ocak tarihinde meydana gelen olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Yaşanılanların üzerinden yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen alanda herhangi bir çalışma yapılmaması ise vatandaşları isyan ettirdi. Olaydan yaklaşık bir hafta sonra açıklama yapan İnşaat Mühendisleri Odası Aydın Şube Başkanı Nagehan Alcı, "Bu olay başka bir şehirde olsa aynı gün müdahale edilirdi. Maalesef sahipsiz bir şehirde oturuyoruz." demiş ve yetkilileri olayın ciddiyeti hakkında uyarmıştı. 

"PAZARDA BÜYÜK TEHLİKE"

Köprü çevresinde her hafta Salı günleri kurulan ve Aydınlılar tarafından da Salı pazarı olarak anılan pazar alanı, dün de tehlikeye rağmen Pınarbaşı köprüsü üzerine kuruldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği alanda çocukların yıkık halde bulunan bölgeye yaklaşması, bazı vatandaşların ise alana koruma amaçlı çekilen kafeslere aldırış etmemesi dikkat çekti. Alanda pazarcılık yapan bir esnafın "Buradaki kafesler normalde daha geniş ama ekipler sabah gelerek pazarın rahat kurulması için kafesleri daralttı, bizlerde böylece tezgah açtık." demesi tepkiye neden oldu.

"ÇOK ŞÜKÜR YAĞMUR YOK"

Facianın eşiğinden dönülen alanın hemen kenarında esnaf olan Ali Cengiz, Ajans Aydın muhabirine açıklamalarda bulundu. Olayın ardından yağmurların devam ettiğini ve bu nedenle yolun gün geçtikçe daha çok çöktüğünü söyleyen Cengiz, ilk gün çöken zemin ile bugün arasında neredeyse 1 metre fark olduğunu ifade etti. Kaldırım taşlarının durmadan döküldüğünü, vatandaşların ise buradan rahat araç geçişi sağlamak amacıyla kafesleri git gide daralttığını belirten Cengiz, durumu yetkililere bildirdiğini fakat gelen giden olmadığını söyledi. "Çok şükür yağmur yok" diyen Cengiz, apartman sakinlerinin korkuyla yaşadıklarını, binanın her geçen gün faciaya daha çok yaklaştığını belirtti. Yetkililere seslenen Cengiz, "İlla birisinin ölmesi mi gerekiyor? Ya buradan geçen bir kamyon aşağı yuvarlanacak ya da bu apartman komple çökecek. Ondan sonra gelip burayı yapacaksınız. Bu olay bir dağ köyünde yaşansa aynı gün halledilirdi ama burası şehrin göbeği, Efeler'in trafiği rahatlatan noktası.

Şehrin dört bir yanından vatandaşlar evine gitmek için araçlarıyla her gün buradan geçiyor, Salı pazarı bu köprünün üzerine kuruluyor. Ne bekliyorsunuz buraya girmek için? Gidebileceğim her yere gidip konu hakkında başvurular yaptım fakat nafile. Olayın ardından yağan yağmurlarla bu yol her geçen gün biraz daha döküldü." diye konuştu.

"KİMSE BURAYA GİRMEK İSTEMİYOR"

Kaymanın yaşandığı bölgede bir ağacın köklerinin ortaya çıktığını ve bu ağaç kökünün her geçen gün biraz daha dışarı çıktığını belirten Cengiz, "Bu kök koparsa bu köprü komple gider." diye konuştu. Kanalizasyon boruları patladığı için hiçbir kurumun burada çalışma yapmak istemediğini, bu yükün altına girmek istemediklerini düşüğünü söyleyen Cengiz, sıcak günlerde koku nedeniyle nefes alamadıklarını da ifade etti.


whatsapp-image-2021-02-24-at-11-49-28-1.jpeg

whatsapp-image-2021-02-24-at-11-49-28-2.jpeg

whatsapp-image-2021-02-24-at-11-49-28-3.jpeg

whatsapp-image-2021-02-23-at-16-35-12.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler