BİRLİKTE ÇOK GÜÇLÜYÜZ

BİRLİKTE ÇOK GÜÇLÜYÜZ

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından tüm Türkiye'de olduğu gibi Aydın’da da yardım seferberliği başlatıldı. Başta belediye başkanları olmak üzere, STK Temsilcileri ve vatandaşlar kampanyaya büyük destek verdi.

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından 39 vatandaşımız hayatını kaybederken onlarca vatandaşımız da yaralandı. Depremin ardından birçok bina kullanılamaz hale gelirken, Türkiye’nin dört bir yanında yardım seferberliği başlatıldı.

 

BÜYÜKŞEHİR HEMEN HAREKETE GEÇTİ

 

Depremin acısının bir kez daha yaşandığını kaydeden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu "Gün dayanışma günü. Meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Yardım görevlilerimizin enkaz altındaki vatandaşlarımıza da bir an önce ulaşmalarını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu. Çerçioğlu’nun açıklamalarının ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 kamyon dolusu yardım malzemesi Elazığ’a ulaştırıldı.

 

EFELER HALKI İYİ Kİ VAR

 

Acı olayın ardından harekete geçen Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay “Elazığ ve Malatya’da gerçekleşen depremde maalesef ki can ve mal kaybı yaşadık. Öncelikle yaşadığımız doğal afette yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve tüm ulusumuza başsağlığı diliyorum. Efeler de yaşayan halkımız doğal afetlerin verdiği zararın bilincinde olarak gerçekleştirdiğimiz yardım kampanyasına sonsuz destek verdi. Kimi vatandaş üzerindeki hırkasını, kimisi kullandığı sobayı ve ufak bir evladımız oyuncak arabasını getirdi. Bu tür yardımlar bizleri çok duygulandırdı. Efeler halkı olarak tek yürek olup deprem bölgesine göndermek üzere bir tır yardım malzemesi topladık. Efeler Belediyesi olarak halkımızın duyarlı davranışına aracı olduk. Gelen yardımları temizleyip düzenleyerek Malatya’ya gönderilmek üzere tıra yükledik. Yardım kampanyamıza destek veren Efeler halkına sonsuz teşekkür ediyorum. Efeler Halkı iyi ki var.” dedi.

 

YARALARI HIZLICA SARACAĞIZ

 

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, hayırseverlere depremden olumsuz etkilenen vatandaşlara yardım çağrısında bulundu.

 

Koçarlı Belediyesi olarak depremzedelere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Belediye Başkanı Kaplan, " Elazığ’da meydana gelen deprem yüreğimizi dağladı. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Umarım ki bu felaketin bıraktığı yaraları hızlıca saracağız. Bu sebeple Koçarlı ilçesi olarak tek yüreğiz. Destek olmak isteyen vatandaşlarımızın whataspp ihbar hattımızdan (0537 349 20 23) ulaşması yeterlidir" dedi.

 

DEPREM DEĞİL BİNALAR ÖLDÜRÜYOR

 

Elazığ Sivrice'de meydana gelen 6,8 şiddetinde ki deprem sonrası tüm yurttan olduğu gibi Nazilli’den de destek ulaştı. 6,8 şiddetindeki büyük deprem sonrası meydana gelen yıkımların kendilerini büyük bir üzüntüye sevk ettiğini söyleyen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Ekiplerimiz yola çıktılar. Deprem değil binalar öldürüyor gerçeğini bir kez daha üzülerek de olsa görmüş olduk. Deprem bölgesinde olan Nazilli için bizler de her an hazır olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Elazığ ve Malatya’da yaralanan, sokakta kalan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyor, ölen vatandaşlarımıza rahmet diliyoruz.” dedi. Depremin hemen ardından Nazilli’den 1000 battaniye Elazığ’a göderildi.

 

GÜNEL TALİMAT VERDİ VATANDAŞLAR AKIN ETTİ

 

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'in talimatıyla başlatılan yardım kampanyasına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Belediye Ana Hizmet Binası önünde kurulan yardım çadırına akın eden vatandaşlar, evlerinde bulunan veya satın aldıkları battaniye, kışlık giysi, bebek bakım ürünü, ayakkabı, oyuncak ile ısıtıcı  gibi malzemeleri Elazığ ve Malatya’da bulunan depremzedelere göndermek üzere Kuşadası Belediyesi kampanya çadırına teslim etti.

 

KISA SÜREDE BÜYÜK DESTEK

 

Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, başlattıkları kampanyanın kısa sürede büyük destek gördüğünü ifade ederek katkısı olan herkese teşekkür etti. Deprem ardından tüm ekipleri seferber ettiklerini ifade eden Öndeş, "Büyük bir yardımlaşma ve dayanışma örneği gösteren vefakar ve duyarlı halkımıza teşekkür ediyorum“ dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler