Biz de burada yaşıyoruz

Biz de burada yaşıyoruz

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, 10 Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, Aydın’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Köşger, programda, jeotermallerle ilgili gaz ölçüm sonuçlarını açıklayacağını söyleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Öz

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun “Jeotermal santrallerle ilgili gaz ölçüm sonuçlarını 60 gün içinde koordinatlarıyla açıklayacağım” sözlerine, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’den yanıt geldi. Aydın’daki jeotermal tesislerde sınır değerlerini aşan herhangi bir salınım olmadığını söyleyen Köşger, Çerçioğlu’na sonuçları açıklaması çağrısında bulundu.

 

Jeotermalle mücadelenin Aydın’da, “yanlış eksende yürütüldüğünü” vurgulayan Köşger, “Aydın’da jeotermalle ilgili mücadele, ‘Aydın jeotermalden maksimum nasıl faydalanır?’ şeklinde yapılması lazım. ‘Aydın’ı niye Didim’den Buharkent’e kadar jeotermalle ısıtmıyoruz?’ diye yapılması lazım. ‘Aydın’da neden termal seralar kurmuyoruz?’ diye yapılması lazım. ‘Kendi topraklarımızın altından çıkan kaynağı niye biz kullanmıyoruz, başkaları kullanıyor?’ diye yapılması lazım” dedi.

 

HERKESE HEDİYE GÖNDERİYORUM

 

Jeotermalin Aydın’daki hiçbir tarım ürününe zarar vermediğini anlatan Köşger, “En ufak bir zarar versin, biz yemeyiz. Biz yaşıyoruz burada. Ben Aydın’ın incirini de enginarını da çileğini de yiyorum. Herkese hediye de gönderiyorum” görüşlerini aktardı. Konuşmasında Aydın’da kanserden ölüm oranlarıyla ilgili Türkiye İstatistik Kurumu verilerini de paylaşan Köşger, “Aydın’da kanserden ölüm nedeni yüzde 16,8. Türkiye ortalaması ise yüzde 19,7. Aydın’da bu rakam, Türkiye ortalamasından 3 puan daha düşük. Sadece 2013’te Türkiye ortalamasının üzerinde. Onun dışında, Aydın’da kanserden ölüm oranı, bütün yıllarda Türkiye ortalamasının altında. Yıllar içinde artış yok, düşüş var” diye konuştu.

 

Köşger, konutların jeotermalle ısıtılması konusunda sıcak su talebi olması halinde, talep edildiği kadar suyu vermeye hazır olduklarının altını çizdi.

 

Toplantıya, kurum müdürleri, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan ve basın mensupları katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler