BİZE YAKIŞANI YAPTIK

BİZE YAKIŞANI YAPTIK

Adnan Menderes Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yılı eski TBMM Başkanı ve AK Parti İzmir Mileltvekili Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Yıldırım, “Yolları böleriz, Türkiye’yi böldürtmeyiz” dedi.

ADÜ 2019 – 2020 Akademik Yılı, Eski TBMM Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın katılımlarıyla gerçekleşti. Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışa, Yıldırım’ın yanı sıra, Vali Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kent protokolü ve vatandaşlar katıldı.

 

HİÇBİR ZAMAN UNUTMADINIZ

 

Açılış töreninde konuşan Yıldırım, “Aydınlı vefalıdır. Şehit Başbakanımız Adnan Menderes’i hiçbir zaman unutmadınız. Merhumun adını, Aydın’ın gurur kaynağı olan üniversiteye verdiniz. Üniversiteler, aklın ve bilimin harmanlandığı yerlerdir. Bulundukları şehre katma değer getirir. Türkiye, özellikle son yıllarda bölgesinde ve dünyada kendinden söz ettiren bir ülke. Bunu hepimiz görüyoruz. Bu kendiliğinden olmadı. Bunun bir arka planı var. Arka planı 82 milyon vatandaşımızın ülkesine olan güvenidir. Siyasete olan güvenidir. Güçlü, istikrarlı, güven dolu bir yönetimi işbaşına getirmesindendir” dedi.

 

NEREDEN NEREYE GELDİK

 

Ülke olarak son dönemde terör unsurlarına yönelik gerçekleştirilen Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı operasyonlarına değinen Yıldırım, “Biz, bize yakışanı yaptık. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böldük, Türkiye’yi doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine birleştirdik. Ama gençler, şunu iyi bilin: yolları böleriz, Türkiye’yi böldürtmeyiz. Havayolunu halkın yolu yaptık. Yüz yıllık rüyayı, hızlı treni ülkemizde hayata geçirdik. Bugün Aydın’a gelirken İstanbul’dan Aydın’a karayoluyla geldim. Önce İzmir’e geldim. İstanbul Aydın arası 3 buçuk saat. 2000’li yılların başında Yalova Armutlu’dan İstanbul’a 4 buçuk saatte zor giderdim. Nereden nereye geldik. Yol medeniyettir. Boşuna demiyoruz. Bu yapılan işler Türkiye’nin gelecek 50 – 100 yılının ihtiyacını görerek gerçekleştirildi” diye konuştu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler