Bol bol yiyin

Bol bol yiyin

Son aylarda birçok kalemde olduğu gibi gıda ürünlerine gelen zamlar, hem esnafı hem de tüketiciyi düşündürmeye başladı. Kış aylarının vazgeçilmezi kestaneye de zam yapılacağı haberi dilden dile dolaşmaya başladı.

Hem mevsim değişikliği hem de Türk lirasının değer kaybıyla gıda fiyatlarına büyük zam geldi. Kış mevsiminin gelmesiyle zam yapılacak bir diğer ürünün ise kestane olduğunu söyleyen esnaf Emrah Karadeniz, Ajans Aydın Gazetesine konuştu.

“FİYATI DUYAN ARKASINI DÖNÜP GİDİYOR”

Kestaneyle tezgahını süsleyen Emrah Karadeniz, zamlar hakkında yaptığı değerlendirmede; “Artan fiyatlar müşteri sayısında azalışa neden oldu. Kestane almak isteyen bir insan ürün fiyatını duyduğu zaman arkasını dönüp gidiyor. Vatandaşın ekonomik durumu el vermediği için, bir şeyi almadan önce üç kere düşündüğüne şahit oldum. Durumlar böyle olunca ürünler elimizde kalıyor, hem müşteri çaresiz hem de üretici.

“KIŞ GELİYOR, ZAM DA KAPIDA”

Pandemi dolayısıyla üretim faaliyeti zaten çok kötü. Kış geliyor, zam da kapıda, geldi gelecek. Fiyat artışı tek taraftan ziyade hem üreticiyi hem de tüketiciyi etkiler. Pazarlar önceki gibi canlı değil. Belli bir sıkıntı var buda gerçek. Büyük üretim yapanlar da kazanç oluyor ama küçük üretici ayakta kalamıyor. Ben üreticiyim, Vatandaşta alım gücü yok. Artan fiyatlara karşı müşterilerimizde bir azalma oldu. Ürünü satıyoruz daha sonra sattığımız ürünün yerini doldurmak için almaya gidiyoruz, bir bakmışız ki yine zamlanmış. Artan fiyatlar küçük işletmeleri de etkiliyor. Küçük üretici bitti, kazanan büyük kazanıyor, kaybeden ne yazık ki çarkı döndüremiyor” diye konuştu.

whatsapp-image-2021-11-02-at-15-20-15-1.jpeg

iiiii-001.png

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler