Borsa üyelerine 1 Milyon TL 'Nefes Kredisi'

Borsa üyelerine 1 Milyon TL 'Nefes Kredisi'

TOBB öncülüğünde, Oda ve Borsaların katkılarıyla 6. kez gerçekleştirilecek yeni Nefes Kredisi için protokol 27 Nisan 2020 tarihinde TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş tarafından imzalandı.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur Nefes Kredisi ile ilgili yaptığı açıklamada,  Koronovirüs (Covid-19)  nedeniyle hassas günlerden geçtiğimiz bu dönemde, ülke ekonomisinde çok büyük paylara sahip olan, istihdam sağlayan, ihracat ve ithalat rakamlarının önemli bir bölümünü oluşturan KOBİ’lere nefes aldırmak adına, yeniden hazırlanan “Nefes Kredisi” protokolü 27.04.2020  tarihinde imzalandı.  

 

Protokol kapsamında Borsamız üyeleri Aydın Denizbank’ın tüm şubelerine başvuru yaparak kredi talebinde bulunabilecekler. Borsa üyeleri tarafından kullanılan kredi 2020 yılı sonuna kadar anapara ve faiz ödemesiz 2021 yılı 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam en fazla 20 ay vadeli olacaktır. Kullanılan kredinin yıllık brüt faizi oranı %7,5 oranındadır.  Kredinin   %80’i hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacak. Daha fazla üyenin krediden yararlanabilmesi amacıyla kredi limiti azami 100 bin TL olarak belirlenmiş, bununla birlikte protokol çerçevesinde cirosu 3 milyon TL ve altında olan işletmeler azami 50 bin TL, cirosu 3 milyon TL ile 25 TL (dahil) olan işletmeler azami 100 bin TL kullanabilecektir. İfadelerini kullandı. 

 

NEFES KREDİSİ İÇİN BORSA FAALİYET BELGELERİ DİJİTAL ORTAMDA VERİLECEK

 

Çondur sözlerine şu şekilde devam ederek, kredi kullanmak isteyen üyelerimiz 256 211 50 00 nolu telefondan arayarak dijital ortamda temin edecekleri “Nefes Kredisi Başvurusu” ibaresini içeren faaliyet belgesiyle  Denizbank’ın tüm şubelerine başvurabileceklerdir. Protokol gereği kredi başvurusunun yapıldığı banka  KGF’ye ödenecek %0.03 kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında herhangi bir masraf komisyon talep etmeyecektir. TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’na verdiği destekler için teşekkürlerimi sunuyor, tüm üyelerimize hayırlı olması diliyorum ifadelerine yer verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler