BÖYLE Mİ BİTECEK KORONAVİRÜS?

BÖYLE Mİ BİTECEK KORONAVİRÜS?

M. Metehan Kurşun yazdı...

Soğuklar bitti, yağışlar son buldu. Kara Kış, Aydın'a yavaş yavaş elveda demeye başladı.

Koronavirüs hayatımıza gireli neredeyse 1 yıl oldu. 2020'nin Mart ayında ülkemizde görülmeye başlanan salgın nedeniyle on binlerce vatandaş canından oldu, halen de olmaya devam ediyor.

Salgının önüne geçebilmek için kısıtlamalar hızla hayata geçirildi, vakaların azalması ve vatandaşların korunması amaçlandı.

Neredeyse 1 yıldır virüsle yaşıyoruz, maskeyle yatıyor, maskeyle kalkıyoruz. Yaz sezonu geçti, Sonbahar geldi gitti, Kış artık bende gidiyorum diyor ama bu salgın bitecek gibi durmuyor. Yaşlılar evlerinde oturmaktan sıkıldı, gençler izinli oldukları günlerde dışarı çıkamamaktan sıkıldı, gündem artık koronavirüs değil kısıtlamaların ne zaman kalkacağı oldu. İnsanlarda haklı. Sıkıldık artık, eski hayatımıza geri dönmek istiyoruz. Akşamları arkadaşlarımızla çıkmak, ailemizle pikniğe gitmek, büyüklerimizi ziyaret etmek istiyoruz.

AMA... İşte bu mevzunun birde aması var. Koronavirüs daha bitmedi. Kasım ayında dünya çapında 62 milyon olan vaka sayısı şuan da 105 milyona dayandı. Virüs 12 ayda geldiği noktaya 3 ayda fırladı. Ölümler arttı, her kıtadan ayrı ayrı mutasyon varyasyonları çıkmaya başladı. Virüs eskisinden daha tehlikeli bir noktada. Aşılama başladı ama daha önüne geçilemedi. Nasıl olacak bu iş?

Azıcık güzel havayı gördüğümüzde dışarı fırlayarak olmayacak. Hava 20 dereceye vurunca meydana inip, arkadaşlarımızla çekirdek kola yaparak olmayacak. Didim'e koşup denize girerek olmayacak. Böyle giderse bu virüsün önüne geçilemeyecek.

Cuma günü oluyor, herkes pazarlara hınca hınç koşuyor. Ne pazarcının yüzünde ne de alışveriş yapanın yüzünde maske takılı oluyor. Virüsten böyle mi korunuyoruz? Yağcılariçi'nde dip dibe gezerek, mağazaya girip 15 kişi bir reyonda birbirimiz ile yarışarak mı korunuyoruz? Yapmayın. Virüs daha tehlikeli bir durumda.

Sıkılmış olabiliriz, bunalmış olabiliriz ama bu virüs daha bitmedi. Bunu unutmayın. Biraz daha dayanalım, biraz daha evimizde oturalım ki bu lanetten kurtulabilelim. Böyle giderse koronavirüs bitmez, biz biteriz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler