BÖYLE Mİ NORMALLEŞİYORUZ?

BÖYLE Mİ NORMALLEŞİYORUZ?

Kademeli normalleşme sürecinin hayata geçirildiği şehirlerden biri olan Aydın'da, genelgenin açıklanmasının ardından 3 gün geçmesine rağmen vatandaşların koronavirüs kurallarını ihlal etmesi tepkiye neden oldu.

Yeni kontrollü normalleşme önlemleri kapsamında İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelge ile düşük ve orta risk grubunda bulunan şehirlerde kafe ve restoranlar açıldı, sokağa çıkma kısıtlamaları büyük ölçüde kaldırıldı. Orta risk seviyesinde olan iller arasında yer alan Aydın'da da Cumartesi ve Pazar günleri uygulanan kısıtlamalar ve 65 yaş üstü ile 20 yaş altı vatandaşlara uygulanan kısıtlamalar kaldırıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile şehirlerin her hafta güncellenecek risk haritasına göre tekrar kısıtlamaya girebileceği veya kararların esnetilebileceği duyuruldu. Aydın'da ki vaka sayılarında görülen son durum hakkında bugün günün erken saatlerinde Ajans Aydın muhabirine açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, "Aydın'da bu haftaki durum şimdilik geçtiğimiz haftaya göre daha iyi" diyerek vatandaşları sevindirdi.

"HIZLI NORMALLEŞİLDİ"

2 Mart Salı gününden itibaren uygulanmaya başlanan kademeli normalleşme adımları kapsamında Aydın'da kısıtlamalar ve önlemler esnetildi. Yeni dönemin 3. gününde güneşli havayı fırsat bilen Aydınlılar cadde, sokak, meydan, çarşı ve kafe gibi alanlara akın etti, oluşan kalabalık dikkat çekti.

Maske ve sosyal mesafe kuralının hiçe sayıldığı alanlarda oluşan görüntüler bu hafta yayınlanan risk tablosunda sınırda olan şehirde kısıtlamaların tekrar hayata geçirilebileceğini akıllara getirdi.

7657568568.png

6546457.png

765756.png

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler