Bozdoğan’da avukatlardan basın açıklaması

Bozdoğan’da avukatlardan basın açıklaması

Basın açıklaması yapan avukat Rabia Esenoğlu, avukatların yalnızca müvekkillerinin değil savunma hakkının temsilcisi ve hak savunucusu olduğunu vurguladı.

Adalete erişim hakkı için güçlü avukat, güçlü avukat için güçlü Baro gerektiğini belirten Esenoğlu, yurttaşın haklarının savunucusu avukat, avukatın savunucusu Baro olduğunu söyledi. Baro yalnızca meslek örgütü değil, yurttaşların başta adil yargılanma olmak üzere, hak ve özgürlüklerinin takipçisi olduğunu dile getiren Esenoğlu, “Baro ve avukat zayıf düşerse, bundan en büyük zararı yurttaşlar ve hukuk düzeni görür. Bunu dile getirmek için bugüne kadar hep "Güçlü Baro Güçlü Avukat", "Herkes için adalet, adalet için avukat" dedik. Ancak ülkemizde avukatların sosyoekonomik sorunları her geçen gün arttı. Mesleğimizin ve Baroların ekonomik sürdürülebilirliği tarihimizin en alt düzeyine inmiş durumdadır. Yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda hukuki ve fiziki şiddetle de karşı karşıyayız. Avukatlar, müvekkiliyle özdeşleştiriliyor, yargılanıyor, darp ediliyor, yaralanıyor ve öldürülüyor.” dedi.

Mesleğin ve Baroların ekonomik sürdürülebilirliği tarihimizin en alt düzeyinde olduğunu ifade eden Esenoğlu, “Yaşadığımız sorunlar, mesleğimizin icrasını imkansız hâle getirirken adaletin tesisi önünde bir engel oluşturuyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler