Bozdoğanlılar Apaydın'a tepkili: 'Borç batağında bıraktığı belediyeyi unuttu mu..?'

Bozdoğanlılar Apaydın'a tepkili: 'Borç batağında bıraktığı belediyeyi unuttu mu..?'

Bozdoğan’da 15 yıl Belediye Başkanlığı yapan ve 2019 yerel seçimlerinde koltuğu Ufuk Altıntaş’a kaptıran Tümer Apaydın, 2023 genel seçimleri için milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Başkanlığı kaybettiği dönemde 33 bin nüfuslu ilçe belediyesini borç batağında bırakan Apaydın’ın aynı ilçede aday adaylığını açıklaması şaşkınlık yarattı. 

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde 15 yıllık Belediye Başkanlığı’nın ardından arkasında enkaz bırakarak seçimi kaybeden Tümer Apaydın’ın, aynı ilçeden aday adaylığını açıklaması hem eleştirilere hem de şaşkınlığa neden oldu. Başta ilçe esnafı olmak üzere çevre il ve ilçelerdeki esnaflara da milyonlarca lira borç bırakarak ilçeden ayrılan son olarak Kuşadası Belediyesi’nde çeşitli şirketlerde görev yapan Apaydın’ın, enkaz bıraktığı ilçeden yeniden kollarını sıvamasına ‘bu sefer Aydın’da enkaz bırakacak galiba’ yorumlarına neden oldu. 

“UÇAN KUŞA BORÇ TAKILMIŞ”

Öte yandan 2019 seçimlerini kazandıktan sonra koltuğa oturan Ufuk Altıntaş’ın ilk sözleri, Apaydın’ın aday adaylığını açıklamasıyla yine gündeme geldi. Altıntaş, şu ifadelere yer vermişti:

“Henüz göreve başladıktan bir hafta sonra acı gerçekle yüzleştik. Sadece personelin belediyeden alacağı paranın tutarı 8 buçuk milyondu. Bunun yanında ilçede neredeyse uçan kuşa borç takılmış. 24 milyon lira esnafa, şirketlere, işletmelere borç vardı. Genel borç toplamı ise toplam 90 milyon lira.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler