Bu Aydın fıstığı

Bu Aydın fıstığı

Aydın ili, Yenipazar ilçesinde ‘’Antep Fıstığı’’ hasadı başladı.

Yenipazar ilçesinde, bin dekarlık alanda üretimi yapılan antep fıstığının 1956 yılında küçük çaplı üretimine başlanmıştı. Son yıllar da bölgenin ana gelir kaynaklarından biri olmaya başladı.

Hacıköseler Mahallesi başta olmak üzere diğer mahalleler de üretimi yapılan antep fıstığının ilk hasadı gerçekleşti. Yenipazar ilçesinde bulunan Hacıköseler Mahallesi, hasadını gerçekleştirdiği antep fıstığı ile Aydın ekonomisine sağlıyor. Antep fıstığının üretimi özellikle son yıllar da oldukça arttı.

‘’YENİ SEZONUN İLK HASADINI GERÇEKLEŞTİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ’’

Antep fıstığı üretimi ile yıllık ‘’150 ton’’ fıstık üretip Aydın ekonomisine katkı da bulunduklarını dile getiren Yenipazar İlçe Tarım ve Orman Müdürü İlhami Ercan,“Yaklaşık 850-1000 dekar alanda dikili bulunan arazilerden yıllık yaklaşık 150 ton Antep Fıstığı hasat ediliyor. Ağaçlar yaklaşık 30-40 yıllık ve melengeç aşılama. İlçeye 26 km uzaklıktaki Hacıköseler Mahallesi ürünün en yoğun olduğu bölge, bu bölgenin rakımı ise 700-800 rakım aralığında. Çeşit olarak Siirt çeşidi fazla aynı zamanda kırmızı çeşitte var. Yeni sezonun ilk hasadını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Ökdem ise “Antep Fıstığında hasat dönemi başladı. Tüm üreticilerimize kolaylık ve bereketli bir sezon diliyorum” cümlelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler