“Bu bütçe ile vatandaş daha da fakirleşecek”

“Bu bütçe ile vatandaş daha da fakirleşecek”

TBMM’de görüşülen 2022 Kesin Hesap Kanununda CHP’li Evrim Karakoz rüzgarı.

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, 2022 kesin hesap kanunu görüşmelerinde iktidarı beceriksizlikle ve yolsuzlukların odağı olmakla suçladı. Patronlara ve yandaşlara hizmet veren bu bütçe ile vatandaşın unutulduğunu vurgulayan Karakoz; “vatandaşın itibarını ayaklar altına alan ve kendi bekası için itibardan tasarruf olmaz diyen bu ucube tek adam rejimi; ülke kaynaklarını har vurup harman savuruyor. İktidar; her seçim dönemi muslukları açarak önce vatandaşın ağzına bal çalıyor. Seçim bittikten sonra da bal çalmaktan vazgeçiyor ve ülkenin değerlerini, geleceğini çalıyor” dedi.

Bu Bütçe AKP Aveneleri İçin Hazırlanmış

2023 yılı için vaat ettiği hiçbir programı yerine getiremeyen iktidara yüklenen CHP’li Karakoz; “asgari ücretlilerin, öğretmenlerin, işçinin ve işsizin, emeklilerin, gençlerin, kadınların ve çiftçilerin bu bütçeden pay alamadığına değinirken tüm bütçe gelirlerinin garantili projelere ve AKP avanelerine dağıtıldığını” ifade etti.

Adınız AK Ama Alnınız AK değil!

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz;

“Yasalarla ve kadrolaşmalarla işlevsiz hale getirilen Sayıştay’ın denetim yapmadığını, meclisin işlevsizleştirildiğini” hatırlatırken yeni hükümet sistemiyle birlikte hatta bir önceki yıl ile bu yıl arasında birçok üründe yaşanan fiyat artışlarını bütçede konuşurken iktidara Adınız Ak Ama Alnınız Ak Değil derken bütçeye hayır diyeceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler