"BU DÜZEN YOKSULLUK DÜZENİDİR"

"BU DÜZEN YOKSULLUK DÜZENİDİR"

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 2021 yılında asgari ücrete uygulanacak zam oranlarının açıklanmasının ardından konuşan CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç, belirlenen ücretlerin yetersiz olduğunu dile getirdi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dördüncü ve son toplantısını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde yaptı. 

Bir sosyal koruma ücreti olan asgari ücretin çalışma hayatındaki ücret politikalarının en alt sınırını ifade ettiğine dikkati çeken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2021'de geçerli olacak asgari ücret rakamını açıkladı:

"1 Ocak 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücret, brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlenmiştir. Böylece, geçen yıla göre net asgari ücret 500 lira artmış, yüzde 21,56 oranında yükselmiş oldu. Kasım 2020'de enflasyon yüzde 14,03 gerçekleşmişti. Bu oranın yaklaşık 7 puan üstünde bir artış sağlayarak, işçimizi enflasyona ezdirmeyeceğimize dair sözümüzü bir kere daha tutmuş olduk. Aylık 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak açıkladığımız net asgari ücret, bekar ve çocuksuz bir çalışan için geçerli. 3 çocuklu ve evli bir işçi için net asgari ücret ise 3 bin 13 lira 72 kuruş olacak."

"BU DÜZEN YOKSULLUK DÜZENİDİR"

Toplantının ardından CHP Aydın İl Teşkilatı'ndan ilk açıklama CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç'ten geldi. Belirlenen ücretin yetersiz olduğunu ve en az 3 bin 100 lira olması gerektiğini dile getiren Dinç yaptığı açıklamada, "2021 yılı Asgari ücret tutarı 2825 Lira 90 Kuruş olarak, Türkiye’de yoksulluk olmadığını ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından açıklandı.

Pandemi koşulları ile birlikte binlerce esnafımız kepenk kapatmış, emekçiler yokluk içinde kalmışken Fildişi kulelerinde oturup bu millete kuru ekmeği reva görenlere sesleniyoruz. İktidar tarafından semirtilen, ihale, yap işlet devret ile beslenen, inşaat ekonomisi ile köşe olanlara, bir aylık maaşı 30 asgari ücret edenlere sesleniyoruz.

Bu düzen yoksulluk düzenidir. Bu asgari ücret millete kuru ekmek yiyin demektir. Şatafatlı sofralarda, çalgılı çengili yemekler yiyenler ayın sonunu nasıl getiririm diye düşünen Vatandaşı kuru soğan kuru ekmeğe muhtaç etmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak haftalardır asgari ücret vergiden muaf şekilde en az 3100 TL olmalıdır dedik. Ama bugünkü tablo ülkeyi yandaş müteahhitlere şantiye haline getirenlerin, “birtakım” holdinglerin milyar dolarlık vergi borcunu silip emekçiyi muhtaç ettiği yoksulluğun resmidir.

CHP olarak bu talan ve yoksulluk düzenini bitirecek, Türk Milleti’ni refaha ve geçim sıkıntısı olmayan bir hayata kavuşturmak azmi ve kararlılığını göstermek gayretindeyiz.

Derhal seçim istiyoruz..
Emekçilerin, asgari ücretlinin sesi olmaya ve bu milleti yoksulluktan kurtarmak için gereken çabayı göstereceğimize söz veriyoruz."
ifadelerine yer verdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler