Bu gidişle simit dahi alamayacağız

Bu gidişle simit dahi alamayacağız

Son günlerde kur artışı ile birlikte doğal gaz, elektrik ve suya gelen zamlarının ardından şimdi de günlük olarak en çok tüketilen gıdalar arasında yer alan simide zam gelmesi gündemde.

Birçok ürüne gelen son zamların ardından, günlük en çok tüketilen gıdalar arasında yer alan ve son olarak 2 TL’ye satılan simide de zam gelecek haberi tepkiye neden oldu. Aydın’da pide, çörek ve simitçiler gıdaya gelen zamlardan şikayetçi. Kısa süre içerisinde simide yine zam gelebileceğini söyleyen esnaf Selahattin Fidan, Ajans Aydın Gazetesine konuştu.

“EN ÇOK ETKİLENENLER ARASINA GİRDİK”

Susamın fiyatının da dolar arttıkça yükseldiği ifade eden Fidan, "Son zamanda her şeye zam yapıldı. Özellikle gıdaya yapıldı bu zamlar. Tabi bizim de hamur işi olunca bu durumdan en çok etkilenenler arasına girdik.

“ANKARA’DA SİMİT 3 LİRAYI BULDU, AYDIN’DA OLMASI AN MESELESİ”

Şuan için Ankara’da simit olmuş 2,5 hatta 3 liraya çıkması bekleniyor. Bunun Aydın’da olma olasılığı çok yüksek. Bir şeye zam gelince diğer gün Aydın’da da o zam kapımızı çalıyor. Esnaf olarak ne yapacağız bilmiyoruz. Çok zor durumdayız. 

“BÖYLE GİDERSE DÜKKANLARI KAPATACAĞIZ”

Gelen zamlardan ötürü hiç iş yok. Susamın kilosu 25, unun fiyatı 230, börek ununun fiyatı ise 280 lira olmuş. Kim bu o kadar düşük gelirle bu kadar yüksek fiyatlı ürünleri alacak. Kimse almıyor. Vatandaş çok zor durumda, biz esnaflar ise çok çok zor durumdayız. Böyle giderse dükkanı kapatacağız artık yapacak bir şey yok. Çünkü böyle çok daha fazla zarara uğruyoruz." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler