Bu sokak halkın

Bu sokak halkın

Efeler Belediyesi’nin “sıfır işgaliye” uygulaması bugün itibariyle Yağcılariçi’nde başladı. Birçok esnafın tepki gösterdiği uygulamanın ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Tüm esnafımızı ve seyyar satıcıları 6 ay önce uyardık. Bu

Efeler Belediyesi tarafından hayata geçirilen sıfır işgaliye uygulamasının ardından ortalık kısa süreliğine karıştı. Sabah saatlerinde polis ekiplerinin eşliğinde bölgeye gelen Efeler Belediyesi zabıta ekipleri, sokak üzerine açılan masa, sandalye ve diğer eşyaların kaldırılmasını istedi. Bu sırada uygulamaya tepki gösteren ve memurlara zorluk çıkaran 3 kişi gözaltına alındı.

 

AYLAR ÖNCESİNDEN UYARDIK

 

Uygulamanın ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Tüm esnafımızı ve seyyar satıcıları 1 Ocak’tan itibaren bu sokakta hiçbir şekilde işgaliye olmayacağı konusunda sözlü olarak 6 ay önce uyardık. 2 Ocak sabahı da arkadaşlarımız gelerek görevlerini yaptılar. Kimsenin bir şey söylemeye hakkı yok. Bu sokak halkın, halk kullanacak. Esnafımızda para kazanacak ama esnafın hakkı dükkanının içi. Bu dükkanların dışarısı halkın ortak kullanım alanıdır. Halkın ortak kullanım alanlarını kimsenin gasp etmesine Efeler’de izin vermeyeceğim. Söz verdim, gereğini yapıyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler