Bu zor günlerde çiftçiyi unutmayın!

Bu zor günlerde çiftçiyi unutmayın!

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, koronavirüs salgını nedeniyle zor günler yaşayan tarım çalışanlarına ekonomik destek verilmemesine tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, koronavirüs salgını nedeniyle çiftçinin ürün yetiştirmekte zorlanacağına dikkat çekti. Yıldız, “Tarımda ekim dikim zamanına giriyoruz ve önümüzdeki 2 aylık süreçte çiftçi tarlaya inip ürününü ekip biçmezse virüsten ölmesek de açlıktan öleceğiz. Tarıma, emekçiye, çiftçiye ekonomik pakette yer vermeyenler umarım bunun farkındadır.

 

Tarım temel direktir, tarım olmazsa hayat olmaz. Çiftçilerimizin ve hayvancılıkla uğraşan insanlarımızın Tarım Kredi, Ziraat Bankası ve diğer bankalara olan borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi, ilave kredi limiti açılması, üreticilerimizin desteklenmesi gerekmektedir.”

 

GIDA KITLIĞI BAŞLAR

 

Mazot, gübre, ilaç ve tohum desteği verilmelidir. Mevsimlik işçiler için hijyen ortam sağlanmalı ve çalışmalar yapılmalıdır. Aksi takdirde Market raflarında, pazarda, manavda aldığımız ürünlerde kıtlık olmaması için çiftçinin tarlasına gitmesi gerekiyor. . Yani tarımsal üretim olmazsa bu kez gıda kıtlığı başlar. Çiftçi durursa tarım durur. Çiftçi varsa sağlık var. Çiftçi varsa hayat var. Tarım işçisi sorunu yaşanmasının yanında tarım işçileri korona virüs bulaşma riskine göre önlemler artırılmalıdır. İlden ile ekim ve hasat süresince devam edecek göçler için gereken takip, kontrol, tedavi hazırlığı sağlanmalıdır. Hiçbir Çiftçimiz yalnız değildir daima Cumhuriyet Halk Partisi yanında olacaktır.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler