Bülbül'den AK Partiye ağır eleştiri

Bülbül'den AK Partiye ağır eleştiri

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, çiftçilerin tarımsal sulamadan kaynaklanan enerji borçlarını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na sordu. Bakanlık ise hakkında icra takibi başlatılan çiftçi sayısını verip borç tutarını sakladı. Bülbül “Anlaşılan

Bülbül’ün yazılı soru önergesini yanıtlayan Bakan Fatih Dönmez, enerji şirketlerinin 2019 yılının ilk 6 ayında; bin 777 adet icra işlemi başlattığını ifade etti. Önergesinde çiftçinin toplam borç miktarını da soran Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, bu soruya yanıt alamadı.

 

DESTEK YOK VERGİ ÇOK

Bakanlık, tarımsal sulama elektrik abonelerine verilen desteklemeleri ve enerjiden alınan vergi oranlarıyla ilgili ise, “Tarımsal sulama elektrik abonelerine %1 Elektrik Enerjisi Fonu, %2 TRT payı ve bulunduğu konuma göre %5 Elektrik ve Havagazı Tüketim Vergisi ile %18 KDV uygulanmaktadır. Tarımsal sulama abone gruplarına doğrudan bir elektrik desteği imkânı yoktur. Elektrik enerjisi desteği konusu Bakanlığımız görev alanı dışındadır” yanıtını verdi. 

CHP’li Bülbül konuyla ilgili,  “Çiftçimizin üretimde kullandığı enerjiye destek vermeden çeşitli vergilerle yük bindiren hükümet, ülkemizin üretimdeki geleceğini değil yandaşlarının rantını düşünmektedir. Anlaşılan AK Parti hükümeti çiftçimizi 3 maymunu oynayarak koruyor” değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler