Bunun adı eziyet

Bunun adı eziyet

Yüz yüze eğitimin başlamasına 2 gün kala vatandaşlar okul üniforması satan mağazalara akın etti. Birçok vatandaş, bu kıyafetleri satan mağazaların arttırılmasının gerektiğini söyleyerek oluşan uzun kuyruğa isyan etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Ağustos'ta düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından öğrenci ve veliler için müjdeli haberi vermişti. Erdoğan, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının tüm kademelerde yüz yüze sistem ile 6 Eylül'de başlayacağını açıklamıştı.

Yeni dönemin başlamasına 2 gün kala Aydınlı vatandaşlar okul üniforması satan mağazalara adeta akın etti. Hafta sonunu fırsat bilen veliler, yaklaşık 2 yılın ardından okul sıralarına dönecek olan çocuklarına üniforma almak için mağazaların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Efeler ilçesinde birçok mağazanın önünde oluşan uzun kuyruk, velileri ve öğrencileri isyan ettirdi.

"SAATLERDİR SIRADAYIZ"

6. sınıfa giden oğluna gömlek ve pantolon almak için mağazaya geldiğini fakat 1 saatten uzun süredir sırada olduğunu söyleyen İsmail Akyalı, "Böyle şey olmaz. Herkes bugünü beklemiş sanki, bütün veliler burada. 1 saat oldu sıradayız, daha da ne kadar bekleyeceğimiz belli değil. İçeriye giren çıkmıyor, sanki çocuğunu düğüne gönderecek. 2 pantolon, 2 gömlek almak bu kadar zor olmamalı. Saatlerdir sırada olduğunu söyleyenler oldu, bunun adı eziyettir" diye konuştu.

"3-4 MAĞAZADA SATIŞ YAPILIRSA OLACAK OLAN BU"

Oluşan kuyrukta bazı vatandaşların maske ve sosyal mesafe kuralına uymadığını, kendilerini uyardığında ise dinlenmediğini söyleyen Asiye Bircan, "Vermişler 3-4 mağazaya bu ürünleri, her sene aynı zulmü yaşıyoruz. Versenize şu ürünleri başka mağazalara da, koronavirüs varken bu kuyruğun oluşması doğru mu? Birçok kişi ne maske takıyor, ne sosyal mesafeye uyuyor. Sanki koronavirüs bitti de bu güveni kazandılar. Saatlerce burada bu şekilde, güneşin altında bekletilmek ayıptır. Derhal bu konuda bir şeyler yapılmalı. Cumartesi böyleyse yarın burası çok daha vahim olur, sıranın ucu Danışment'e dayanır" dedi.

whatsapp-image-2021-09-04-at-18-09-021.jpeg

342-001.png

435435.png

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler