"Buruk mutluyuz"

"Buruk mutluyuz"

Aydın Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Uğur Anbarlı, "Bizler diyoruz ki; her türlü kurala uyalım ve oyun oynayalım. Yaz sezonu olduğu için 00:00'da kapatalım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından, Kovid-19 sürecinde, Haziran ayına ilişkin kademeli normalleşme takvimini paylaştı. Bu kapsamda; kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi, çay ocağı gibi yerlerde herhangi bir şekilde oyun (kağıt-okey, tavla dahil) oynanmaması, aynı anda aynı masada açık alanlarında üç, kapalı alanlarında ise ikiden fazla müşteri kabul edilmemesi ve çalışma saatlerinin, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Pazar günleri haricinde, 07.00-21.00 saatleri arasında sınırlandırılması kararlaştırıldı.

"BU ŞEKİLDE BORCUMUZU ÖDEYEMEYİZ"

Kararların açıklanmasının ardından Ajans Aydın muhabirine açıklamada bulunan Aydın Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Uğur Anbarlı, kıraathane işletmecilerinin kepenk açabildikleri için mutlu olduklarını fakat oyun oynanmamasının ve çalışma saatlerinin kısıtlı olmasının kendilerini memnun etmediğini söyledi. Anbarlı, "Mutluyuz fakat buruk mutluyuz. Çünkü hem oyun oynanması yasak hem de 21:00'da kapanış yapılması bizler için hayal kırıklığı oldu. Yaz sezonundayız sonuçta, biz insanlar işten 19:00'da, 20:00'da çıkarken 21:00'da kapandığımız zaman iş yapamayacağız. Malumunuz Aydın'da normal müşterilerde akşamları gelir kıraathanelere. Para kazanamayacağız ama açıldığı için mutluyuz." dedi.

21:00'da kepenk indirmek ile 19:00'da kepenk indirmek arasında pek bir fark olmadığını söyleyen Anbarlı, "Bu şekilde ne borcumuzu ödeyebiliriz ne de para kazanabiliriz." dedi. Kıraathane esnafının sesi olarak taleplerini de dile getiren Anbarlı, "Bizler diyoruz ki; her türlü kurala uyalım ve oyun oynayalım. Yaz sezonu olduğu için 00:00'da kapatalım." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler