Büyük ikramiye size çıksa ne yaparsınız ?

Büyük ikramiye size çıksa ne yaparsınız ?

Bu yılbaşı milli piyangonun büyük ikramiyesi tam 80 milyon Türk Lirası. Birbiri ardına dizerek Edirne’den Kars’a yol bile yapabileceğiniz bu para herkesin rüyalarını süslüyor.

Hepimizin büyük ikramiye için hayalleri var. Kimimiz ev, araba almayı düşlüyor, kimimiz bir kısmını hayır işlerine ayırmayı düşünüyor, kimimiz ise dünya turuna çıkmak istiyoruz. Aslında şans oyunlarında büyük ikramiye kazananların yüzde 75’i birkaç sene içerisinde eskisinden daha kötü bir finansal durum içerisinde oluyor.

 

Aniden gelen yüklü para ile ne yapacaklarını bilemedikleri için parayı sağa sola savuruyorlar ve yanlış kararlar ile iflas ediyorlar. AJANS AYDIN olarak Aydınlı vatandaşlara sorduk, büyük ikramiye size çıksa ne yaparsınız..?

 

AYDIN İÇİN HARCARDIM

 

Büyük ikramiyenin kendisine çıkması durumunda Aydın’a dair yatırım yapmak istediğini dile getiren Aydınlı vatandaş Nazlı Delikurt, “Büyük ikramiye bana çıksa ilk olarak bir işe yatırım yapardım. Maddi desteğe ihtiyacı olan iki arkadaşım var. Kesinlikle onlara yardım ederdim. Daha sonra Aydın’da eksik olan ve herkesin istediği bir şeyi yapardım” dedi.

 

Ablasının yaşadığı maddi sıkıntıyı çözüme kavuşturmak istediğini belirten Aydınlı vatandaşlardan Bahriye İnanç, “İkramiye bana çıksa hayatım boyunca yapmak istediğim ama yapamadığım her şeyi yapmak isterdim. Gayrimenkul işine girerdim. En çokta maddi zorluk çeken ablama yardım ederdim” ifadelerini kullandı.

 

BİR KISMINI KENDİME ALIRDIM

 

Milyonların kendisine çıkması durumunda hayır kurumlarını öncelikli tutacağını söyleyen Aydınlı vatandaş İhsan Bulut, “Bilet aldım. Eğer büyük ikramiye bana çıkarsa dörtte birini kendime alırım. Kalan miktarı hayır kurumlarına dağıtırdım. Sonuçta kazandığım para alın teri olmayacak. O sebepten önceliği onlara ayıracağım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler