Büyükşehir Meclisinde başkan vekilleri seçildi

Büyükşehir Meclisinde başkan vekilleri seçildi

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde sandıktan tekrar zafer ile çıkan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, seçimin ardından ilk Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısını bugün gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Meclisi Salonu’nda düzenlenen toplantıya CHP, AK Parti, MHP ve İYİ Parti meclis üyeleri katılım sağladı. Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 1’inci başkan vekilliğine İncirliova’dan Yiğit Menderes seçildi

Yoklamanın alınması ile başlayan toplantıda ilk olarak katip üyelikleri seçildi. Geçen dönem olduğu gibi yeni dönemde de Çerçioğlu, başkanlık divanında görevli katip üyeliklerini kadın meclis üyelerinden oluşturdu. Çerçioğlu’nun teklifi ile katip üyeliklerine 57’şer oyla CHP’den Derya Oktay, Ayşe Özdemir, Hicran İzmit, Yasemin Gürsoy ve Gülsüm Tekelioğlu seçildi.

Daha sonra meclis 1’inci ve 2’nci başkan vekili seçimine geçildi. Yapılan gizli oylama ile birinci başkan vekilliğine İncirliova Belediye Meclisi üyesi Yiğit Menderes, ikinci başkan vekilliğine Cellattin Erol seçildi. Encümen üyeliklerine Mustafa Kırcalı, Mustafa Saatçı, Fahri Semerci, Yücel Şengün ve Ayşe Özdemir seçildi. Katip ve encümen üyelikleri ile meclis birinci ve ikinci başkan vekilliklerine üyelerin tamamı çoğunluğu elinde bulunduran CHP’den seçildi. AK Parti, MHP ve İYİ Parti’den söz konusu yerlere seçilen isimler olmadı. ihtisas komisyonlarının 7 üyeden oluşturulmasına karar verildi. Komisyonlara CHP’den 5, AK Parti’den de 2 üye seçildi.

Toplantıda Başkan Çerçioğlu’nun teklifi ile meclisin tatil yapmadan çalışmasına karar verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler