ÇAĞLA TEZGAHA DÜŞTÜ

ÇAĞLA TEZGAHA DÜŞTÜ

İlkbahar mevsiminin habercisi olan çağla tezgahlardaki yerini aldı. Kilosu 80 liraya satılan çağlaya Aydınlı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İlkbahar mevsiminin müjdecisi çağla pazar tezgahlarındaki yerini aldı. Aydınlılar tarafından severek tüketilen meyvenin fiyatı ise duyanları şoka uğrattı.

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Hasan Efendi Mahallesi'nde pazar esnaflığı yapan Ferhat Şakar, Salı pazarında çağlanın sadece kendisinde bulunduğunu ve vatandaşların taleplerine yetişemediklerini söyledi. Kilosu 80 liraya satılan çağlaya yüksek fiyatına rağmen büyük ilgi gösterildiğini belirten Şakar, aslında bu meyvenin birkaç haftadır hallerde bulunduğunu fakat yüksek fiyatı nedeniyle kimsenin almadığını söyledi.

Türkiye'nin birçok yöresinde çiğ tüketilse de Aydın'da yemeklerde ve salatalarda da sıklıkla kullanılan çağla, Muğla yöresinde turşu olarak tüketiliyor.  B, C ve E vitaminleri yönünden zengin olan çağla protein, demir, kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum ve selenyum açısından zenginliğiyle ebeveynler tarafından tercih ediliyor.

whatsapp-image-2021-02-23-at-16-35-13.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler