ÇAM FISTIĞI COĞRAFİ İŞARETİNE KAVUŞUYOR

ÇAM FISTIĞI COĞRAFİ İŞARETİNE KAVUŞUYOR

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın'ın nadide lezzetlerinden çam fıstığının coğrafi işaret alması için devam eden sürecin yakın zamanda sona ereceğini söyledi.

AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Aydın'ın nadide ürünlerinden birisi olan ve birçok ilçede yetiştirilerek dünyaya ihraç edilen Aydın çam fıstığı'na coğrafi işaret tescili almak için bir süre önce başvuru yaptı. Savaş, dün sosyal medya hesabı aracılığıyla yaptığı açıklama ile sürecin sona ermesine çok yakın olduklarını dile getirdi.

"BEREKETLİ TOPRAKLARIMIZIN HER BİR ÜRÜNÜ ÇOK KIYMETLİ" 

Geçtiğimiz gün Aydın Ticaret Borsası'na giden Savaş burada Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen ve Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habis Asan ile süreç hakkında konuştu. Savaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanımız Sn. Bahri Erdel ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sn. Cengiz Ülgen ile birlikte Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Sn. Prof. Dr. Habip Asan’ı ziyaret ettik.

Aydın'ımızın özel lezzetlerinden olan Çam Fıstığımızın coğrafi işaret ilanı için süreçler tamamlanmak üzere. Bereketli topraklarımızın her bir ürünü çok kıymetli. Potansiyelimizi daha yükseklere çıkarmak için elbirliğiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler