Can Çocuk Eğitime Hazır!

Can Çocuk Eğitime Hazır!

Kreşler ve gündüz bakım evleri 1 Haziran’da hizmet vermeye başlayacak. Kreşlerin açılmasıyla birlikte uzun süre sonra çocuklar yine kreşlerde eğitimlerine başlayabilecek.

Koronavirüs salgını sürecinde uzun süredir eğitim kurumları kapatılmış uzaktan eğitime başlamışlardı. Normalleşme sürecinin ikinci aşamasının 27 Mayıs'ta başlamasıyla birlikte anaokulları ve kreşler ne zaman açılacak sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Geçtiğimiz gün gerçekleşen kabine toplantısının ardından anaokulları ve kreşler açılma tarihine ilişkin güncel bilgiler geldi. Normalleşme planı kapsamında birçok düzenleme getirilirken anaokulu, kreş ve gündüz bakım evlerinin açılma tarihi netleşti. Buna göre kreş ve gündüz bakım evleri 1 Haziran’dan itibaren yeniden faaliyetlerine başlayacak.

 

CAN ÇOCUK’TA HAZIRLIKLAR TAMAM

 

Efeler ilçesinde hizmet veren ve Aydınlı anne babaların gönlünde taht kuran Can Çocuk Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nde tüm tedbirler alındı. Koronavirüs salgını sonrasında dahi temizlik çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüklerini belirten Okul Müdürü Aslı Öner, “Öğrencilerimize sağlıklı ve güvenilir bir ortamda hizmet verebilmek adına tüm tedbirlerimizi eksiksiz aldık.” dedi.

 

KAYITLARIMIZ DEVAM EDİYOR

 

Öte yandan yeni eğitim öğretim yılı içinde kayıtların devam ettiğini belirten Öner, “Velilerimiz için saat 10.00 ile 18.00 arasında hizmet vermeye devam ediyoruz. Kayıt işlemleri için gelen velilerimize maske ve dezenfekte ürünleri veriyoruz. Ayrıca ateşlerini de ölçüyoruz. Daha sonra personellerimiz eşliğinde tüm okulumuzu gezdiriyoruz. Tabi okulumuz ilk açıldığı günden bu yanan galoşsuz gezmek yasak.” diye konuştu.

 

EN FAZLA 10 ÖĞRENCİ OLACAK

 

Sınıfların gayet geniş ve ferah olduğunu belirten Öner, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında bundan sonra sınıflarımızda maksimum 10 öğrenciye eğitim verilecek. Ayrıca hemen hemen her yerde sosyal mesafe kurallarını hatırlatan afişler olacak. Grup oyunlarından ziyade bireysel oyunlar tercih edilecek. Çocukların kullandığı materyaller sık sık dezenfekte edilecek. Her sınıfımız gün içerisinde 40 dakikalık aralıklarla havalandırılacak. Çocuklarımıza salgından korunmaları hususunda sık sık hijyen eğitimi verilecek. Özellikle öğrencilerimiz oyuncak ve kitap değişimi yapmayacak” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler