Caretta carettalar tekrar Didim'de

Caretta carettalar tekrar Didim'de

Türkiye’de deniz kaplumbağaları yuvalama alanı dışında kalan Aydın bölgesinde, caretta carettalar yuva yapmaya devam ediyor.

Aydın'ın Didim ilçesinde bulunan Parlementer Sitesi plajında 2 Temmuz  Cuma gecesi caretta caretta türü iribaş deniz kaplumbağaları yuva yaparak yumurtalarını bırakmıştı. Sevindirici haberin ardından bir müjde de dün akşam saatlerinde geldi.

Dün akşam saat 22:00 sıralarında bir caretta caretta daha kumsala çıktı. Kaplumbağayı gören site sakinlerinden Ayşegül Yıldırım, durumu Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği Aydın Şubesi'ne (EKODOSD) bildirdi.

Konu hakkında sosyal medya hesabından açıklama yapan EKODOSD Aydın Şubesi Başkanı Bahattin Sürücü, "Ayşegül hanıma ne yapması gerektiği anlatılarak, uzaktan izlemesi, takip etmesi, kimseyi yaklaştırmaması ve kaplumbağa gittikten sonra yuva alanına işaret koyması istendi.

Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, EKODOSD işbirliğiyle sabah Parlamenterler sitesine gidilerek yuva yerinde yumurtaların varlığı tespit edildi. Kapatılan yuvanın etrafı çevrilerek tanıtım ve bilgilendirme tabelaları asıldı.

Başta site yönetimi olmak üzere, Parlamenterler sakinleri 2. Kaplumbağanın yuva yapmasından son derece mutlu oldular. Deniz kaplumbağalarının kendi kumsallarına yuva yapmasına sitede bulunan çocuklar çok sevindi. Yavruların yumurtadan çıkışlarını merakla bekleyeceklerine söylediler." dedi.

Bir kumsala çıkış haberi de Kuşadası’ndan geldi. Güzelçamlı plajında kumsala çıkan caretta caretta türü iribaş bir deniz kaplumbağasının kumların üzerinde bir süre gezindikten sonra tekrar denize gittiği görüldü.

Sürücü, kaplumbağaların önümüzdeki günlerde Kuşadası'nda da yumurtlamasının beklendiğini söyledi.

211872909-10158494948507075-1101093129897801752-n.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler