Çerçioğlu: Ben burada kimseye siyasi şov yaptırmam

Çerçioğlu: Ben burada kimseye siyasi şov yaptırmam

Aydın Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda AK Parti Grup Sözcüsü ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu arasında yaşanan tartışma mecliste gergin anların yaşanmasına neden oldu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun başkanlığında belediye meclis salonunda gerçekleşti.

Mecliste mikrofon alarak konuşma yapan AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa Arı, Cumhur İttifakı grubu tarafından Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda verilen soru önergesini hatırlatarak, "Önergemize cevap alamamamız üzerine Ağustos ayında yeniden aynı taleple talep dilekçemizi size iletmiştik ancak geçen süre içerisinde ne talep sahiplerine yazılı ya da sözlü, ne de talebimiz gereğince meclisimizi bilgilendirici herhangi bir açıklama, yazılı ya da sözlü olarak yapılmamıştır. İstirhamımız konu ile ilgili olarak" dedi.

"CEVAP VERDİK"

Önerge hakkında cevabın iade-i taahhütlü olarak ilgili meclis üyelerine iletildiğini söyleyen Başkan Çerçioğlu, "Sayın başkan, sayın meclis üyesi önergeyi meclisten biliyorsunuz kanun ve yönetmeliklere göre verdiğiniz yazılı soru önergesini önerge sahiplerine posta yolu ile gönderilmiştir. Siz az önce şunu ifade ettiniz, cevap verilmemiştir dediniz. Efendim ben bir kere daha tekrar ediyorum; sizin verdiğiniz önergede bir takım değerli meclis üyelerimizin önerge sahipleri olarak isimleri mevcuttur. Bu önerge sahiplerine kanun gereği biz cevabı verdik ve iade-i taahhütlü olarak kendilerine gönderdik. Siz şu anda az önce dediniz ki, bir daha tekrar ediyorum, "Önergemize cevap vermediniz.", biz de dedik ki "Önergenize cevap verdik ve önerge sahiplerine bunu sorabilirsiniz. Eğer önerge sahipleri almadıklarını iddia ederlerse biz size iade-i taahhütlü gönderdiğimize dair belgeleri sunarız" dedik. İkinci söylediğinizde postaya verdiğimizi ifade ettik, eğer elinize halen geçmediyse biz bununda iade-i tahhütlü olarak gönderdiğimizi size sunabiliriz" diye konuştu.

"DENETİMLERDEN YÜZÜMÜZÜN AKIYLA ÇIKIYORUZ"

Konu hakkında tekrar söz alan Arı, Başkan Çerçioğlu'nu meclisi bilgilendirmemekle itham etti. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından söz konusu soru önergesine verilen cevabın tüm meclis üyelerine dağıtılabileceğini belirten Başkan Çerçioğlu, "Ben burada hiç kimseye siyasi şov yaptırmam, bu meclisi de belediye kanunların yönetmelikleri ve kanunlar ile yönetirim. Sizin keyfinize göre de yönetmem. Allah'a çok şükür bütün Sayıştay denetiminden, bütün müfettişlerin, İçişleri Bakanlığı'nın denetimlerinden de yüzümüzün akıyla da çıkıyoruz. Dönün kendinize bakın" ifadelerini kullandı. Başkan Çerçioğlu'nun sözleri sonrası meclis son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler