Çerçioğlu: Kadınlar olarak daha fazla hakkımızı aramak zorundayız

Çerçioğlu: Kadınlar olarak daha fazla hakkımızı aramak zorundayız

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, meclis toplantısında kadına şiddete değindi. Çerçioğlu, "Biz kadınlar daha fazla hakkımızı aramak zorundayız" dedi. 

Aydın Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis toplantısı bugün Özlem Çerçioğlu Başkanlığı'nda toplandı. Meclis gündemi öncesi konuşma yapan Özlem Çerçioğlu, kadınlara yönelik önemli açıklamalarda bulundu. 

"8 MART BİR MÜCADELE GÜNÜDÜR" 

8 Mart'ın sadece bir kutlama olmadığına işaret eden Çerçioğlu, "8 Mart aynı zamanda bir mücadeledir. Bir hak arayışının günüdür. Bir yılda 300 kadın maalesef üzülerek ifade ediyorum, erkekler tarafından katledilmiştir. Son 2 ay içerisinde de 56 kadınımız katledildi. En son Samsun'da olan olayı hepimiz biliyoruz. Sokak ortasında çocuğunun yanında eski eşini tekme tokat döven bir kişi. Bu konuda söyleyecek hiç bir şey bulamıyorum. Yasaların tam uygulanması, iyi hal indiriminin kesinlikle uygulanmaması lazım. Bu konuda özellikle biz kadınlara daha fazla iş düşmektedir. Daha fazla çalışmalıyız, daha fazla hakkımızı aramak zorundayız. Gazi Mustafa Kemal'in devrimleri bir kadın devrimidir ve onun gösterdiği yolda bu zamana kadar ilerledik ve ilerlemeye de devam ediyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler