Çerçioğlu'ndan hükümete gönderme

Çerçioğlu'ndan hükümete gönderme

Aydın Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. oturumuna Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı grubu meclis üyelerinin verdiği önergeler damga vurdu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. oturumuna Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı grubu meclis üyelerinin verdiği önergeler damga vurdu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. oturumu bugün saat 14:00'da Efeler'de bulunan Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıyı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yönetti. Mecliste olağan gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından üyeler tarafından verilen ek gündem maddelerini oylamaya sunuldu. Millet İttifakı grubu meclis üyeleri, pandemi dolayısıyla zarar gören esnaflara yapılan yardımlara ek yardımların Plan ve Bütçe Komisyonu'nca değerlendirilmesini talep etmesinin ardından sıra Cumhur İttifakı grubunun önergesine geldi. Önergede şu ifadeler yer aldı;

"İlimiz sınırları içerisinde yer alan ve COVID-19 salgını nedeniyle faaliyetleri durdurulan işyeri ve işletmelere; kahvehane, kafe, çay ocakları ile okul kantinleri, internet kafe, lunapark, hamam, spor salonu, bilardo ve oyun salonları, berber, kuaför, güzellik salonları, restoran, lokanta, düğün salonu, fotoğrafçı, müzisyen ve benzeri işyerleri ve işletmein 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ve 5393 sayılı Belediye Kanunu'na dayanılarak faal olarak çalışan işletmelere tek sefere mahsus olmak üzere ve en az bin TL'den az olmamak koşulu ile nakdi yardımında bulunulmasının mecliste görüşülmek üzere gereğini arz ederiz."

"MERKEZİ HÜKÜMET YETERİNCE DESTEKLEYEMEMİŞ, BÜYÜKŞEHİR'DEN DESTEK İSTENİYOR"

İki önergenin de oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu'na gönderilmesinin ardından konuşan Meclis Üyesi AK Parti’li Neşe Menderes, önergelerin benzer olduğuna dikkat çekti. Menderes'in sözlerine sert çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Yani buradan şunu anlıyorum; gerçekten esnafın durumu o kadar kötü ki arkadaşlar yani birçok esnafımız bu pandemi ve ekonomik krizde işyerlerini kapatmak zorunda kaldı, iflas etti, sigortalarını ödeyemedi, BAĞKUR'larını ödeyemedi, bugün Avrupa Birliği ve gelişmiş ülkelere baktığımızda bu tip yardımlar merkezi hükümet tarafından yapılmıştır ve oradaki esnafımızın hiçbiri intihar etmemiştir, oradaki esnafımızın hiçbiri batmamıştır. Ben AK Parti grubunun verdiği bu önergeden anlıyorum ki, merkezi hükümet yeterince destekleyememiş, Büyükşehir Belediyesi'nin destek vermesi isteniyor." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler