Çeştepe Krizi Çözüldü

Çeştepe Krizi Çözüldü

Efeler Belediyesi ile AK Parti Aydın Milletvekilleri arasında yaşanan “Çeştepe futbol sahası krizi" çözüme kavuşuyor.

Efeler Belediyesi’nin 9 Eylül 2019 tarihinde olağanüstü toplantısında Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne 49 yıllık üs kullanım hakkı verilen Çeştepe Stadı ile ilgili kararı iptal edilmişti.

 

Çeştepe Mahallesi’in Acıkuyu mevkiinde bulunan 16 bin metrekarelik alana sahip Çeştepe futbol sahasının geçici kullanımı için önce zeminde iyileştirme çalışmaları gerçekleştirilmiş ve öylece bırakılmıştı.

 

BAKANLIĞA YAZIYI YAZDIK

 

Aydınlı gazetecilerle bir araya gelen Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu Çeştepe Stadı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Stadın kullanım hakkının Efeler Belediyesi’ne verilmesi için Bakanlığa yazı yazdıklarını belirten Fillikçioğlu, “Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ile de görüştük. Çeştepe stadını onlara devredeceğiz” dedi.

 

SAVAŞ BİZ YAPACAĞIZ DEMİŞTİ

 

AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, “Bu stat alanında düzenleme yapmak şimdi mi akıllarına geldi. Başta Yıldızspor olmak üzeri birçok kulübümüz bu alanın düzenlenmesi yönünde talepte bulundu. Biz de bu talebe istinaden Çeştepe Stadı’nın yeniden hayata geçirileceği noktasında üzerimize düşeni yapacağımızı söyledik ve Gençlik ve Spor İl Müdürümüzle alanda incelemelerde bulunduk. Ben de Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile görüştüm. Kendisi bize bu konuda yardımcı olacaklarının sözünü verdi. En kısa zamanda projemizi hazırlayıp Bakanımıza sunacağız. Projemiz onaylanır onaylanmaz çalışmalara başlayacağız” ifadelerini dile getirmişti.

 

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

 

Savaş’ın açıklamalarının ardından harekete geçen Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Çeştepe stadı yıllardır mezbelelik bir halde. Bunca yıl bu durumda kalması üzücü bir olay. Bugüne kadar yapılmak istense onlarca proje hayata geçirilebilirdi. Şimdi biz Efeler Belediyesi olarak halkımızın talebi doğrultusunda buraya el attık” ifadelerini kullanmıştı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler