Çetindoğan: Esnafımız rahat bir nefes alacak
AYESOB Başkanı Selahattin Çetindoğan, okullarda yüz yüze eğitimin başlaması ile birlikte esnaf ve sanatkarların işlerinin açılacağını, rahat bir nefes alınacağını söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Ağustos Perşembe günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası 2021-2022 eğitim-öğretim yılının 6 Eylül'den itibaren yüz yüze olarak başlayacağını açıklamıştı. İlk ve ortaokullar ile liselerde eğitim gören öğrencileri sevindiren gelişmenin ardından Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) için müjdeli haber de Rektör Osman Selçuk Aldemir'den geldi.
Sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile ADÜ'de 2021-2022 eğitim-öğretim yılının yüz yüze olarak 13 Eylül'de başlayacağını açıklayan Rektör Aldemir, yeni dönemin öğrencilere ve Aydın'a hayırlı olmasını diledi.
"ÇOK DİKKATLİ OLMAMIZ GEREKİYOR"
Okullarda yüz yüze eğitimin başlamasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan, vaka sayılarının tekrar yükselişe geçtiğini belirtti. Kısıtlamaların tekrar hayata geçirilmemesi için kurallara uyulması gerektiğini hatırlatan Çetindoğan, "Okulların tamamının açılmasından dolayı çok mutluyuz çünkü her şehrin üniversitesi ve öğrencileri bel kemiğidir. Fakat şöyle bir şey var; ölü sayısı tekrar 300 kusurlara, hasta sayısı ise 23 bin kusurlara dayandı. Bizlerin kurallara uyması, esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın çok dikkatli olması gerekiyor. Allah korusun bizler tekrar kapanma yaşarsak çok kötü bir duruma geliriz" dedi.
"FAİZSİZ ERTELEME İSTİYORUZ"
On binlerce esnaf ve sanatkarın pandemi sürecinde verilen destek kredilerini ödemekte zorlandığını söyleyerek bu ödemelerin faizsiz ertelenmesini talep ettiklerini belirten Çetindoğan, "Nazilli'de bir dizi görüşme yaptık, burada da şunu gördük; esnafımızın yapılandırmaların, desteklerin gelmesinden mutlu ama aldığımız kredilerin bir süre daha faizsiz olarak ötelenmesi gerekiyor. Esnaf ve sanatkarlarımız gerçekten çok zor günler geçirdi, hala ayağa kalkamayan esnaflarımız var. 17 ay hiç çalışmayan servisçilerimiz, kantincilerimiz, birahanelerimiz var, bu işletmeler hiç açılmadı. Biz istiyoruz ki güzel şeyler olsun, bu ülke bizim ülkemiz, biz birbirimize sahip çıkmak, el ele tutuşmak zorundayız. Okullar açılacak, esnaflarımız çalışacak fakat biraz daha dikkatli olacağız" diye konuştu.
"ÜNİVERSİTELER BACASIZ FABRİKALARDIR"
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nin tekrar yüz yüze eğitime başlamasıyla kent esnaflarının işlerinin artacağını söyleyen Çetindoğan, hayata geçirilmesi ile birlikte Aydın ekonomisine büyük katkısı olacağını söylediği ikinci üniversite talebini yeniledi. Çetindoğan, "60 binden fazla üniversite öğrencisinin Aydın'a dönmesi esnafımıza nefes aldıracak. Ben her zaman şunu söylerim, üniversiteler bacasız fabrikalardır. Üniversitelilerin şehre dönmesi ile birlikte emlakçıların, lokantaların, kafelerin, manavların, marketlerin, kasapların ve daha birçok işletmenin işleri artacak. Keşke Aydınımızda bir üniversitemiz daha olsa ve dağılsa ilçelerimize" ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.