Ceviz pazar fiyatıyla zirveye oturdu!

Ceviz pazar fiyatıyla zirveye oturdu!

Bir hafta önce kilosu 20 liraya satılan ceviz bu hafta 30 lira olarak Pazar tezgahlarında yerini aldı.

Son yıllarda çok fazla talep görmesi sebebiyle tüketimi artan ceviz, pazar tezgahlarında olan yüksek fiyat etiketi vatandaşı çileden çıkarttı. Cevizin fiyat artışından şikayetçi olan Aydınlılar, Ajans Aydın Gazetesine konuştu. 

“CEVİZİN KİLOSU 30 LİRA OLUR MU!”

Artan pazar fiyatlarına tepki gösteren Kader Akman, “Her hafta yakına kurulan bütün pazar yerlerine gitmeye çalışırım, hepsi aynı, fiyatlar uçuyor. Bizler vatandaş olarak ne yapalım. Artan faturalar, artan kiralar ve böyle artan pazar fiyatları karşısında nasıl tepki vereceğimizi bilemiyoruz. Çok zor durumdayız zaten her şey artıyor anlamaya çalışıyoruz fakat pazar fiyatların da böyle uçması gerçekten bizi çok zora sokuyor. Cevizin kilosu 30 lira olur mu!” dedi.

“CEVİZ DE YİYEMEYECEĞİZ ARTIK”

Son zamanda gelen zamlarla beraber pazar fiyatlarının da bu şekilde artmasına tepkili olduğunu söyleyen Aliye Seraç, “Pazar fiyatlarını çok yüksek buluyorum. Bugün ceviz fiyatını görünce çok sinirlendim, geçen hafta pazarda 20 liraya aldığımız cevizi bu hafta 30 liraya alacağız. Yok böyle bir şey, ceviz de yiyemeyeceğiz artık kim alır bu fiyatla” diye konuştu. 

"CEVİZ ZİRVEDE"

Pazar fiyatlarında cevizin zirvede olduğunu belirten Yıldız Yücel, “Bugün pazara erzak alamaya geldim. Param bitti eksikler bitmedi, bitmez de. Tabi fiyatlar da böyle olunca çok kötü oluyor. En önemli besin kaynaklarından bir tensi ceviz ama maalesef fiyat artışından dolayı alamıyoruz. Ceviz şuan zirvede” şeklinde konuştu. 

"CEVİZ ŞUANKİ FİYATIN YARISI OLMALI" 

Cevizin fiyat etiketinin yarısı olması gerektiğini ifade eden Methiye Kaya, "Ceviz almak bu kadar pahalı olmamalı, bugün pazara ceviz almak için geldim ancak şuan ceviz alamadan gideceğim neden mi? Çünkü çok pahalı, bu kadar pahalı olmamalı, etiket fiyatının yarısı olmalı." dedi

"SATICILARA GÖRE BU SENENİN CEVİZİ DİYE BU KADAR PAHALI"

Satıcıların da bir yandan halı olduklarını söyleyen Hakan Okan, "Cevizin şuan bu kadar pahalı olması bu senin cevizi olmasından kaynaklanmaktadır. Şuan pazarda 20 liraya da ceviz bulabiliriz aslında ama ben bu senenin cevizi olsun dedim o da çok pahalı. Bu açıdan üretici de haklı her şey pahalı onlar da ekmek parasını çıkarmaya çalışıyor, bu onların elinde olan bir şey değil bence" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler