CHP  Aydın Büyükşehir’de tek başına!

CHP Aydın Büyükşehir’de tek başına!

Yerel seçimlere tek başına giren ve Türkiye genelinde 1’inci parti olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında da büyük bir farkla sandıktan galip çıkan taraf oldu.

2019 yılındaki seçimden sonra Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran CHP, başarısını tekrarladı. Başkan hariç 81 üyeden oluşan mecliste CHP, 55 üye ile çoğunluğu elde etti. Bu durum, Başkan Özlem Çerçioğlu'nun mecliste almayı planladığı kararlar, muhalefetin tüm itirazlarına rağmen değişmeyecek.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 31 Mart'taki yerel seçimlerden büyük bir zaferle ayrıldı. CHP, Aydın’da 18 belediyenin 14'ünü kazandı.

CHP, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de seçim başarısını sürdürdü. Üst üste 3’üncü kez Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Özlem Çerçioğlu'nun yöneteceği 81 üyeli mecliste CHP çoğunluğu oluşturdu. AKP ve MHP'nin Cumhur İttifakı çerçevesinde seçime girdiği ve toplamda 24 meclis üyesi çıkardığı mecliste, İYİ Parti ise 2 üye ile temsil edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler